Pas op met 'vuurwerkmedicijn' voor huisdieren: het maakt ze nog banger

Geen categorie
maandag, 16 december 2019 om 14:16
welingelichtekringen header 1
Veel huisdieren zijn doodsbang voor vuurwerk. Daarom schaffen steeds meer baasjes online het middel Vetranquil aan. Dierenartsen raden dit echter ten zeerste af.
Vetranquil is een narcosemiddel waarvan huisdieren helemaal slap worden, maar nog wel alle knallen horen. Het wordt op internet aangeprezen als hét middel om je huisdier te beschermen tegen het vuurwerk van oudejaarsavond.
Maar dierenartsen van dierenkliniek Buitenveldert in Amsterdam waarschuwen op Facebook voor de tabletten. "Vetranquil is een narcosemiddel waarbij de dieren het geluid heel scherp kunnen waarnemen, maar niet kunnen reageren doordat hun spieren verslapt zijn. Daarnaast is dit middel gevaarlijk voor dieren met epilepsie. Koop dit middel dus NIET!"
Dierenarts Nanette Velthuyse legt aan RTL Nieuws uit dat Vetranquil vroeger werd gebruikt als narcosemiddel voor paarden of honden die echt niet mochten bewegen. "Mensen kopen dit met alle goede bedoelingen maar weten dus niet dat hun huisdier alles nog scherper hoort, maar te slap is om erop te reageren."
Bron(nen): RTL Nieuws