Twitter, Musk en gebakken lucht

Geen categorie
zondag, 13 november 2022 om 8:11
schermafbeelding 2022 11 13 om 080954
Sinds Elon Musk Twitter kocht, is hij ijverig in de weer Twitter te veranderen naar zijn smaak. Alleen hijzelf weet precies waar naar hij op weg is. Het enige samenhangende van de afgelopen dagen is de consistente strategie van vallen en opstaan, waarbij het vallen duidelijk overheerst.
Musk ontsloeg de helft van het personeel, van wie hij sommigen vroeg om terug te keren toen hij besefte dat hij ze nog steeds nodig had.
Musk introduceerde een ander blauw vinkje en trok dat uren later weer in.
Hij verloor in twee weken zoveel adverteerders dat hij op korte termijn bijna $ 4 miljard aan Tesla-aandelen moest verkopen.
Hij wil geld verdienen door de dienst betaalbaar te maken en tegelijkertijd het gebruikersbestand uit te breiden tot 80 procent van de mensheid. (Momenteel is dat rond de vier procent.)
Ook wil hij van Twitter een 'alles-app' maken, een alles-in-één-service om nieuws te lezen, te chatten, video's te bekijken, taxi's te bestellen en te betalen, natuurlijk allemaal voor het welzijn van de mensheid.
Het is misschien allemaal minder raadselachtig dan het lijkt. Wat drijft Musk? Zijn bedrijfsmodel is om de rijkste man ter wereld te worden. Dat lukte aardig, dus misschien dat hij er ook in slaagt aan Twitter geld te verdienen.
Met trots presenteerde Musk enkele weken geleden zelf het beste voorbeeld van zijn bedrijfsmodel. Om een ​​paar miljoen dollar te verdienen lanceerde hij het parfum "Burnt Hair", 30.000 flessen met een prijs van $ 100. Hij was in 24 uur bijna uitverkocht en wordt pas volgend jaar geleverd. Musk adverteert zijn geur als de "essentie van weerzinwekkend verlangen". Of het parfum ook echt naar verbrand haar ruikt, blijft een verrassing. Het is zowel geschikt voor mannen als vrouwen, aldus Musk.
Maar wat maakt het uit hoe gebakken lucht ruikt.