Voor alle mannen: baarden zijn gezond

Mannen opgelet: denk na voordat je 's ochtends naar je scheermes grijpt. Want baarden zijn tegenwoordig niet alleen hip, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. De gezondheidsvoordelen van baarden op een rijtje: - Het beschermt tegen de zon. Beharing beperkt de blootstelling aan schadelijke UV-stralen van de zon met een derde. Mannen met baarden lopen dus een derde minder risico op huidkanker. Hoe langer je snor of baard is, hoe beter je beschermd bent. - Het kan astma-aanvallen helpen voorkomen. Word je astma veroorzaakt door pollen en stof? Dan kan een baard - inclusief grote snor -, je astmasymptomen helpen verminderen. Snorren kunnen het stof 'opvangen' en voorkomen dat het de neus ingaat. - Het vertraagt het verouderingsproces. Gezichtsbeharing houdt de huid jong. Het beschermt de huid tegen kou en wind en houdt het gehydrateerd. - Het beschermt je tegen verkoudheden. Een dikke baard houdt de nek en keel goed warm en kan helpen verkoudheden te bestrijden. - Het voorkomt huiduitslag. Scheren is meestal de belangrijkste oorzaak van bacteriële huidinfecties in het baardgebied.  

Bron(nen):   Daily Mail      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marie Pen

  Dat dit allemaal fantasie betreft wordt alleen al duidelijk wanneer we lezen dat een baard je keel en nek warm houdt en dus zou beschermen tegen verkoudheid. Al sinds jaar en dag is bekend dat je niet verkouden wordt van de kou, maar van een virus. Dat in de winter meer verkoudheid voorkomt is niet het gevolg van een daling van temperatuur maar van het feit dat we bij kou bij elkaar kruipen in afgesloten, vaak slecht geventileerde ruimtes.
  Lees Roald Dahl maar eens over wat er allemaal in die baarden en snorren huist!

  • Individueel

   Als jij durft te beweren dat je door de kou geen kou kan vatten dan zou ik me beter laten informeren als ik jou was.
   En een virus is heel wat anders.

   (in antwoord op Marie Pen)
   • Rutger

    Nou, je krijgt het idd door een virus. Dat draag je dan een tijdje met je mee.d. Pas als je kou vat wordt het geactiveerd. Misschien ben jij dus degene die zich beter moet laten informeren. Maar aan je reacties te zien heb je een gebrek aan sociale vaardigheden.

    (in antwoord op Individueel)
    • Individueel

     Rutger
     Nou, je krijgt het idd door een virus. Dat draag je dan een tijdje met je mee.d. Pas als je kou vat wordt het geactiveerd. Misschien ben jij dus degene die zich beter moet laten informeren.
     Zo zie je maar weer dat mensen er maar op los praten!
     Je zegt; pas als je kou vat wordt het geactiveerd.
     Wanneer vat je die kou dan? als het koud is of als het warm is?
     de virus heb je al een tijdje bij je zeg je dus dat is de oorzaak dan niet, want zolang je geen kou vat wordt die niet geactiveerd toch? Zonder kou vat je dus geen kou in jou theorie.
     Dus ook je eigen theorie klopt gewoon niet.
     Gelijk hebben en denken dat je gelijk hebt zijn twee verschillende dingen. Mijn advies aan jou: denk eens goed na over dingen voordat je ze aanneemt en voordat je erop los praat. Ps communicatie is een ander verhaal het onderwerp hier was “kou vatten”. Verzonden vanaf Samsung Mobile

     ——– Oorspronkelijk bericht ——–
     Van: Disqus
     Datum: 13-05-2014 09:08 (GMT+01:00)
     Aan: a.a.bakker@hotmail.com
     Onderwerp: Re: New comment posted on Voor alle mannen: baarden zijn gezond

     Rutger wrote, in response to Individueel:

     Nou, je krijgt het idd door een virus. Dat draag je dan een tijdje met je mee.d. Pas als je kou vat wordt het geactiveerd. Misschien ben jij dus degene die zich beter moet laten informeren. Maar aan je reacties te zien heb je een gebrek aan sociale vaardigheden.
     Link to comment: http://redirect.disqus.com/url?url=http%3A%2F%2Fwww.welingelichtekringen.nl%2Fgezond%2F151448%2Fvoor-alle-mannen-baarden-zijn-gezond.html%23comment-1382457869%3Ay8ADVZIbxEA-qGC168LCJ-6cN7k&impression=533f8dd0-da6d-11e3-83dc-003048de3680&type=notification.post.registered&event=email&behavior=click

     (in antwoord op Rutger)
 2. jan bosscher

  Maar de meisjes houden niet van vaginale baardjes.

  • Individueel

   Meisjes, hahahhaha heb je er wel een volgens mij niet.
   De mensen die zulke taal uitkramen zijn meestal degen die stoer doen en niet eens een meisje kunnen krijgen.

   (in antwoord op jan bosscher)
 3. catchit64

  @Gezichtsbeharing houdt de huid jong
  Je ziet er alleen zo weinig van met dat haar d’r op.

 4. Pietje_Precies

  En we lijken meteen op Mohammed

 5. jantje uitnederland

  Er blijven allerlei etensresten in zitten. Bij rokers zie je de nicotine. Eronder ga je zweten. Je lijkt steeds meer op Mohammed. Hij blijft maar doorgroeien. Genoeg redenen om er niet aan te beginnen.

 6. Heldoppantoffels

  Goed nieuws, ga het meteen aan mijn vriendinnetje vertellen!!

 7. Matthijs de Haas

  Baarden zijn gezond, maar dan moet je het wel goed onderhouden. Heb wel baarden gezien die er uitzien alsof ze op het punt staan om uit elkaar te vallen!

Reacties niet toegestaan