5 dingen in je hamburger erger dan paard

Vreselijk uiteraard, dat er dode paarden zijn verwerkt waar we andere dode dieren verwachten, maar deze 4 dingen zitten ook in je hamburger/hotdog 1. Pink slime. De vleessmurrie, waarin alles van vermalen dieren verwerkt zit. Alles. 2. Poep. In heel veel vleesproducten zitten resten van menselijke of dierlijke ontlasting: de ecolibacterie 3. Resistente bacteriën Vlees, althans dieren, krijgt zoveel antibiotica dat er resistente superbugs ontstaan. Zitten in menige hamburger 4. Medicijnen, chemicaliën, pesticiden 5. Bacterien Naast rund, varken, paard en/of ezel zitten er honderdduizenden andere beestjes in je burger: bacterien. Bak hem maar goed gaar. Voor de zekerheid  

Bron(nen):   Poppsci      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Zo zo wat een feest al dat lekkers waar we geen weet van hadden.
  Nee… echt een toevoeging aan mijn parate kennis dit soort informatie.

  • John

   Jouw eetlust ook bedorven? Ik ben allang gestopt met alle vlees”waren”, alleen een herkenbaar stukje steak oid waag ik me nog in bescheiden mate aan. Eigenlijk is het voor ook niets nieuws, al jaren heb ik b.v. hamplakken afgezworen, daar worden n.l. kleine stukken ham voor samen”gelijmd” met een mengsel van die roze smurrie en gelatinelijm…

   (in antwoord op janneke123)
   • janneke123

    Dat herkenbaar stukje vlees is ook betrekkelijk dat heb je gezien bij het steakhouse in Amsterdam. Daar bleek die lekkere steak van paard te komen en dat wist ook niemand dus het blijft gokken.

    (in antwoord op John)
    • John

     Oke Janneke, jouw punt is gemaakt.Dat wat je denkt te eten niet is wat je krijgt geldt daar inderdaad. Maar paard of rund zegt niets negatiefs over de kwaliteit, wel over “handige” winstverhoging. Nu deze zaken allemaal boven water komen maak ik me wel ernstig zorgen over het predicaat “biologisch”. Onze grootste grootgrutter verkoopt biologische steak en kipfilet twee keer zo duur als gangbaar vlees. Ik betaal het er graag voor, eet dan maar twee keer per week een klein stukje, maar als de meerprijs in de zakken van ah verdwijnt en ik gewoon hetzelfde gangbare spul eet voel ik me wel bedonderd. In Duitsland blijkt met de helft van de “biologische” kippeneieren te worden gesjoemeld. Wat zegt een stempeltje mij nog als de criminaliteit de voedselhandel heeft ontdekt? Ik denk toch maar helemaal vegetarisch te gaan al blijft een lekkere steak wel verleidelijk.

     (in antwoord op janneke123)
 2. Peter Rokers

  1 voordeel: het zit overal op. Gewoon mee bakken voor de extra weerstand. Ik heb begrepen dat die kleine organismen wel dood gaan, maar gewoon mee gaan met de rommel er omheen. Ach, we bestaan zelf ook voor 1 kilo uit die lieve beestjes en de meesten zijn onschadelijk dan wel staan ze ons vriendelijk tot leven.
  Zonder zouden we niet meer kunnen overleven.
  In een steriele omgeving leggen we zo het loodje.

Reacties niet toegestaan