Beetje goed nieuws: 34 patiënten overleden, 545 nieuwe patiënten, in totaal 4.749 positief geteste personen

De stijging van het aantal nieuwe patiënten neemt af, het aantal doden blijft ongeveer gelijk. Dat is het beeld van de afgelopen dagen (zie ook de grafieken onderaan). Een beetje goed nieuws.

Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4.749. Onder hen zijn 1.230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar).

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1.558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen en zorgverleners.

Bron: Datagraver