Coronakilo’s kwijt? Vijf tips om de eetlust te bedwingen

Quarantainekwabjes, virusvetjes of coronakilo's, hoe je ze ook noemt, je wil ze waarschijnlijk het liefst weer kwijt. De eenvoudigste manier om dat te bereiken is door minder te gaan eten. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De stress door de coronacrisis, het thuiswerken, overal om je heen hoor je mensen klagen dat ze daardoor niet van de snoeppot af kunnen blijven.

Daarom vijf bewezen dieettips:

 1. Haal niet zoveel in huis
  Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Het helpt enorm om jezelf niet aan verleidingen bloot te stellen. Na een paar dagen ben je er aan gewend dat je niets in de kast hebt liggen en vergeet je om te snacken.
 2. Eet van kleine borden
  Een kleiner bord lijkt sneller vol. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wie van een klein bord eet, minder grote porties neemt. Je houdt je hersenen een beetje voor de gek door te doen alsof je al een vol bord op hebt.
 3. Eet gezond
  Gezond, vezelrijk voedsel geeft langer een vol gevoel. Je krijgt minder snel trek. Als je toch zin krijgt in iets, kies dan voor groente of fruit: veel gezonde voedingsstoffen en weinig calorieën.
 4. Eet bewust
  Als je niet oplet, heb je zo een hele reep chocola opgegeten zonder dat je er echt van hebt genoten. Neem dus de tijd als je eet en eet bewust dus niet voor de televisie en het liefs ook niet, terwijl je druk in gesprek bent.
 5. Drink veel water
  Het is een bekende truc: neem voor het eten een paar glazen water, zodat je maag niet zo leeg aanvoelt. Je bent dan minder geneigd om heel veel te eten. Water drinken werkt natuurlijk ook tussendoor.