Van welk dier kan je griep overnemen? En welke?

Als gevolg van de 'bird flu' die is uitgebroken in China gaat het weer volop over griepvarianten die mensen kunnen krijgen van dieren. Op deze tekening kun je zien welke griep je kunt krijgen van welk dier.   Je ziet dat sommige dieren, paarden bijvoorbeeld, nergens overlappen met mensen, maar vogels en varkens juist grote overeenkomsten hebben. Als je wilt weten wat de gevolgen zijn van de griepvarianten die je van dieren kunt krijgen kun je deze lijst raadplegen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vakman de Bruin

  Beter paarden voor het vlees fokken dan varkens,wat griepbesmettingsrisico’s betreft.

  • John

   Paardenvlees moet dan maar snel uit de ban. Toch jammer van het vlees van al die geslachte overbodige luxe en manegepaarden dat in schandalen beslag gelegd wordt en in sommige gevallen vernietigd.

   (in antwoord op Vakman de Bruin)
  • catchit64

   Belachelijk al dat gedoe om het paardenvlees. Komt alleen omdat we het paard anders zien dan een varken. Ik heb begrepen dat paardenvlees veel minder gezondheidsrisico’s met zich meebrengt dan bijvoorbeeld de door en door gedrogeerde varkens.

   (in antwoord op Vakman de Bruin)
   • Heldoppantoffels

    Nou daar ben ik het niet mee eens hoor. Het gaat ook niet om het paardenvlees op zich, het gaat er om dat bedrijven niet eerlijk zijn over wat je werkelijk eet.

    Nu gaat het om paardenvlees en dat vind jij niet zo erg, maar daar begint de glijdende schaal. Mag antibiotica wel? Zware metalen? Ik begrijp dat dit een beetje overdreven klinkt, maar ik vind dat de mens recht heeft om te weten wat hij eet. Anders zijn we niets anders dan de varkens/kippen die boeren volstoppen met rommel. Ik wil weten wat ik eet!!

    (in antwoord op catchit64)
    • catchit64

     Je hebt gelijk als het gaat om betrouwbaarheid maar ik denk dat ook het gevoel een grote rol speelt. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je eet maar volgens mij worden we al sinds mensenheugenis bedonderd en dat is een deel van onze cultuur geworden helaas.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Klopt daar heb je ook wel gelijk in, gevoel speelt een rol. Ik hoop gewoon dat de ophef zo nu en dan zo groot wordt, dat bedrijven zulke praktijken wel uit hun hoofd laten. (misschien een beetje naïef van mij, maar ik wil liever blijven hopen)

      (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan