Dit is het gevaarlijkste vlees om te eten
Kip komt in veel huishoudens vaak op tafel, terwijl het juist kip is waar je het vaakst ziek van wordt. Het Amerikaanse Center for Science in the Public Interest (CSPI), heeft een ranglijst gemaakt van ziekmakend vlees. De cijfers zijn Amerikaans, maar veel verschil zal dat niet maken.
Boven aan de lijst staat kip. Tussen 1998 en 2010 werden volgens cijfers van de CSPI ruim 7000 mensen behoorlijk ziek van kip. Die cijfers zijn betrekkelijk. Het gaat om ziektegevallen waar de medische instanties weet van hebben. Veel mensen zullen als ze ziek zijn geworden van iets dat ze hebben gegeten niet naar de dokter gaan. Toch geven de cijfers volgens het CSPI een goede indicatie en is kip het gevaarlijkste stukje vlees.
Gehakt staat op de tweede plaats met ruim 4000 ziektegevallen.
Ook moet je oppassen voor kalkoen en biefstuk.
Relatief veilig zijn varkensvlees. En zeer veilig zijn worst en ham.
Sarah Klein, van de CSPI: "Het is verstandig om 'defensief' te eten en er van uit te gaan dat alle vleessoorten riskant zijn. Je moet voorzichtig zijn bij het behandelen, klaarmaken en opdienen van vlees."
Bron(nen): Business Insider
Gewoon goed doorbakken, en niet van de half rauwe toestanden. Verder uitkijken voor kruisbesmetting.
Helemaal mee eens
(in antwoord op IwanovKapotjeplov)Mooie cijfers, niet meer dan dat…
VS hadden in 2010 308.745.538 inwoners.
7.000 ziektegevallen is daarvan 0,0023%
4.000 ziektegevallen is daarvan 0,0013%
Gezien het aantal “buikgriepgevallen” waar ik weet van heb ligt in Nederland het percentage hoger. Het aantal ziekmeldingen buikgriep stijgt altijd zodra het BBQ-seizoen opent of rond de feestdagen wanneer er veel wordt gegourmet, getafelgrild of gefonduud.
Zal in de VS niet anders zijn.