Duitse topviroloog: Kinderen zijn net zo besmettelijk als volwassenen

De Duitse topviroloog Christian Drosten houdt vol dat kinderen net zo besmettelijk zijn als volwassenen. Dat blijkt uit onderzoek naar het coronavirus dat hij samen met een aantal andere onderzoekers uitvoerde en dat nu is afgerond, schrijft de Frankfurter Allgemeine.

Drosten (de Duitse Van Dissel) concludeerde dat in april al op basis van de eerste resultaten van zijn studie. Nu alle conclusies binnen zijn, blijft hij bij zijn standpunt: het aantal virusdeeltjes in de luchtwegen is bij alle leeftijdsgroepen hetzelfde.

De viroloog en belangrijkste adviseur van bondskanselier Merkel waarschuwt dan ook voor de onbeperkte opening van scholen en kinderdagverblijven. "Er is eigenlijk geen bewijs dat kinderen minder besmettelijk zijn dan volwassenen. Wel weten we dat ze amper symptomen krijgen", zei Drosten in april.

Volgens Chinese studies zouden kinderen juist wel minder besmettelijk zijn. Het RIVM stelt op basis daarvan dat 'kinderen geen grote rol spelen bij de verspreiding van het virus'. De officiële regel is wel dat kinderen anderhalve meter afstand moeten houden van volwassenen.

Bron(nen):   DvhN