Dat er wordt geplast in zwembaden is niet het ergste

In onderzoeken over zwemwater zeggen mensen dat ze zwembaden vrezen omdat andere mensen - altijd andere mensen - er mogelijk in plassen. Op de tweede plaats van zorgen staat dat er misschien ook in het water wordt gepoept. En helaas: dat laatste klopt en is erger dan het eerste en het komt volgens Amerikaans onderzoek veel voor. In monsters van een aantal zwembaden in Florida werden vorige zomer heel veel sporen van poep gevonden. In 58% van de monsters was de aanwezigheid te meten van de coli bacterie. Die leeft in het darmstelsel van zoogdieren en komt dus vermoedelijk uit de darmen van de zwemmers. Dat is niet alleen smerig, het is ook niet zonder gevaar. De coli bacterie is een beruchte ziekteverwekker. Erger nog is het als mensen met diaree zich te water begeven. In diaree zitten rechtstreeks de ziekteverwekkers die de diaree veroorzaken, dus de kans op besmetting is dan heel groot, ook al omdat chloor die ziektekiemen niet onmiddellijk doodt Diaree werd in de monsters van Florida niet gevonden. Maar dus wel veel poepsporen. O ja, en in bijna alle monsters zat urine

Bron(nen):   NBC      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Poepen mensen in het water, of zijn ze gewoon niet helemaal schoon als ze het water in duiken. Misschien is het het laatste?

  Urine is misschien een smerig idee, maar urine zelf is steriel.

  • John

   ‘niet helemaal’? ‘helemaal niet’ zal je bedoelen.
   wat urine betreft heb je helemaal gelijk als het zo uit de nieren/blaas komt, dan is het zelfs goed drinkbaar zoals woestijnreizigers hebben ervaren, maar aan de lucht blootgesteld wordt het in no-time een ander verhaal.
   ben dan ook geen fan van overdekte zwembaden..

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. Kamikaazkop

  Er zijn een aantal E. coli stammen die beruchte ziekteverwekkers zijn ja…… het merendeel is echter onschuldig.

 3. jantje uitnederland

  In zee poepen Walvissen, daar zou ik ook niet gaan zwemmen !

 4. Sandra Smits

  Bah bah, ik begrijp ook niet helemaal hoe je je ontlasting zou moeten laten lopen in het zwembad? Dus is dat inderdaad niet gewoon niet goed afgeveegd?

  • John

   Ik vrees dat je gelijk hebt Sandra, ooit reisde ik veel per auto door Europa en bezocht zodoende nogal wat wegrestaurants. Het viel mij op dat de meerderheid van de bezoekers na toiletbezoek zonder handenwassen wegliepen. Tot zover de ‘heren’ dus, misschien heb jij ervaring vwb de ‘dames’?

   (in antwoord op Sandra Smits)
   • Sandra

    Ja ik heb toch het idee dat vrouwen wat hygiënischer zijn wat dat betreft, was namelijk ook mijn handen na het plassen en zie de meeste vrouwen dat wel doen.

    (in antwoord op John)
 5. Indenvreemde

  Gadver Ik sta nergens meer verbaasd van Het is nu eenmaal het motto van de mens
  Drop je vuil bij een ander dan heb je er zelf geen hinder van
  Dit soort mensen hebben de intelligentie en het niveau van een hondendrol

 6. Nico Egbers

  Badmeester: “Meneer, u moet nu het bad uit, wegens plassen in het zwembad!”
  Badgast: “Nou en, dat doet toch iedereen…?”
  Badmeester: “Ja, maar niet vanaf de duikplank….”.

 7. iembam

  mijn zoontje is nog niet zindelijk en poept overal waar hij staat, zit of zwemt. Die zwemluier houd wel de poep tegen maar de bacterie. Maar het idee dat volwassen mensen lekker in het water zitten te kakken, is ronduit onsmakelijk.

Reacties niet toegestaan