“Netwerk van sjoemelende artsen ontdekt’

Een netwerk van artsen pleegt verzekeringsfraude door onder meer in een privékliniek cosmetische behandelingen als medische zorg te declareren. Dat meldt RTL Nieuws vandaag op basis van een onderzoek van zorgverzekeraar DSW. Volgens de zorgverzekeraar gaat het niet alleen om fraude met medisch specialistische zorg, maar ook met geld uit de geestelijke gezondheidszorg en de AWBZ. DSW vermoedt dat het gaat om miljoenenfraude. Justitie grijpt volgens DSW niet in, waardoor de fraudeurs vrijuit gaan. De zorgverzekeraar stelt dat de zaak niet op zichzelf staat en nog meer fraudezaken bij het Openbaar Ministerie te hebben aangedragen. De oudste zou al vijf jaar lopen en de fraude gaat volgens de zorgverzekeraar gewoon door.  

Bron(nen):   RTL      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Het wordt echt tijd voor een parlementaire enquête.

  D66 is er tegen. Helaas vrees ik dat D66 partijdig is met grootlobbyist en bovenbaas van zorgverzekeraar Menzis in de Eerste Kamer, Rogier van Boxtel. Hij doet meestal erg minzaam, als ie op tv te zien is.
  Deze week was hij er als de kippen bij op Nieuwsuur om te zeggen dat de patiënten de bondgenoten zijn van de verzekeraars. Dit keer was hij de vriendelijkheid zelve. En hij verzekerde dat ook de zorgverzekeraars alles doen om fraude te voorkomen.

  Deze man en zijn partij worden ongeloofwaardig.

 2. marianne MARTENS

  ongeveer 35 jaar geleden, het is vast van alle tijden, hoorde je het gonzen van de geruchten
  dat sommige specialisten connecties hadden met criminelen en soms zat of stond je gezellig een borrel met ze te drinken. Enkele kenmerken van mogelijke fraude zijn:
  1. dure panden met dito wachtkamers met country- en zeiltijdschriften;
  2. veel receptionistes met “automatische” fluisterstemmen;
  3. kunst aan de muur en in de tuin;
  4. dikke tapijten;
  5. behandelkamers schoon, vet in de verf met als vloerbedekking linoleum;
  6. veel vakantie naar onbekende oorden en heel veel feesten;
  7. in geheimtaal praten over beleggingen, wegsluizen van geld met anderen.Het aardige is dat je sommige groepjes nu nog steeds ziet samenwerken;
  8. volstrekt chaotische boekhouding, slecht betalen van toeleveringsbedrijven;
  9. later salaris uitbetalen van de onderknuppels c.q. verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen,
  en andere disciplines;
  10.geen invalide- opgang, geen invalide parkeerplaats, foute vriendenspecialisten, foute lobbyisten, gezamenlijke foute accountants, geld naar de Kaaiman-eilanden etc.

Reacties niet toegestaan