Molly is de nieuwe partydrug voor de elite waarvan we nog veel gaan horen

In New York is het sinds kort de talk of the town: Molly. Het is volgens de New York Times de drug waarvan gebruikers denken dat hij zo puur is dat hij geen kwaad kan. De wetenschappelijke naam is MDMA en in feite is het ecstasy is pure vorm, dus zonder alle andere ingrediënten die daar in (kunnen) zitten. De drug bestaat al bijna een eeuw, maar werd slechts sporadisch gebruikt in de psychiatrie om mensen te helpen zichzelf prijs te geven en te zeggen wat hen bezighield. Want Molly maakt de wereld ongevaarlijk en geeft je een fantastisch gevoel, zeggen gebruikers tegen de Times. Maar Molly mag dan de naam hebben puur en zuiver te zijn en dus onschuldig, dat is hij natuurlijk niet. De klachten: uitdroging, angst, slapeloosheid, koorts en gebrek aan eetlust. Iets ergere klachten: hoge bloeddruk, depressie en toevallen. En dan is er ook bij Molly Suicide Tuesdays. Net als van ecstasy word je een paar dagen na gebruik erg somber. Maar verder is Molly fantastisch en zal hij het ook in Nederland goed gaan doen

Bron(nen):   New York Times      

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Ik weet niet hoor maar MDMA poeder werd vroeger al gesnoven door druggebruikende lieden. Niks nieuws..

 2. Reno

  Beetje raar verhaal. XTC is de straatnaam voor MDMA. In Nederland zit in 95% van de XTC tabletten alleen pure MDMA. Dat is al jaren het geval. In heel uitzonderlijke gevallen zit er een paar milligram amphetamine in.
  Als in als XTC verkochte tabletten geen MDMA zit noemt men dat meestal nep pillen.
  Daarnaast wordt MDMA al jaren als pure kristallen verkocht. Overigens snuift men dit zelden omdat dat zeer pijnlijk is.

  Effe checken met stichting Brijder lijkt me. Altijd vervelend als er verkeerde info over drugs wordt gegeven.

 3. bjhs

  MDMA kristallen worden als partydrug veel gebruikt omdat het puurder is dan pillen. Waar ook vaak iets pep in zit. MDMA kristallen worden op het tandvlees gesmeerd of opgelikt voor de snelste werking. Of om de smerigste smaak alle tijden te ontwijken, opgelost in een zoet drankje. Dus niet gesnoven omdat de kristallen als samenstelling daar niet heel geschikt voor zijn.

  • KOKUSMAKREEL

   MDMA op je tandvlees smeren kan, wel de maandag erna een afspraak maken bij de tandarts

   (in antwoord op bjhs)
 4. Bart_van_Oerle

  Molly, een nieuwe naam voor het aloude MDMA dus…

 5. Vogelbeest

  Zoals al heel vaak aangetoond (ook hier met leuke grafiekjes op Wel) zijn 99% van de drugs relatief onschadelijk, of toch in iedere geval onschadelijker dan alcohol.
  Helaas is dat voor meer als 60% van de bevolking nog steeds niet maatschappelijk aanvaardbaar.
  De info/hetze uit de USA tegen drugs help daar zeker aan mee. Als je meer achtergrondinfo voor je eigen oordeel aandurft zou je eens op youtube moeten kijken naar “drugs prison industry”. Dan kom je er achter dat gevangenissen in de USA geen overheidsbedrijf zijn, maar een industrie. En de inkomstenbron voor deze industrie is “gevangenen”. Dus worden er een heleboel (vooral laagopgeleide arme sukkels) veroordeeld om deze industrie van inkomsten te voorzien.
  Drugs op zich doen weinig kwaad. Maar er zijn mensen die erg rijk worden over de rug van veroordeelde sukkels.

 6. Ellekebelleke

  lekker onschuldig ja, maar niet heus: afgelopen weekend zijn er In New York twee mensen overleden door een overdosis Molly, Het Electric Zoo festival is er daarom zondag afgelast…

 7. lalalala

  uhm molly nieuw? en je krijgt helemaal geen suicide tuesday van molly wel van xtcpillen :s raar artikel hoor :s

 8. Fido Dido

  Ze hebben nu een keer echte XTC pillen gehad met 220mg erin ofzo ipv die zooi voor de export 😛

 9. KOKUSMAKREEL

  Met dat hele molly verhaal zie je weer dat de massa in de USA minimaal 15 jaar achter loopt op NL… Wij NL’ers weten wel beter en maken hier dus geen woorden aan vuil…

 10. Meneer Dick

  Mensen, die drugs gebruiken, zijn sukkels. Zij kramen ook altijd onzin uit.

 11. Kees Cornelder

  Ook dit zal ‘helpen’ bij nationale ziekte numero uno: zich te pletter vervelen

 12. Volledig

  “Maar verder is Molly fantastisch en zal hij het ook in Nederland goed gaan doen”

  Lol, wij van welingelichtekringen endorsen het gebruik van ‘Molly’.

 13. Burgermans

  Bestaat al jaren in Nederland, Lynn. Je loopt een decennium of wat achter.

 14. marianne martens

  de enige werkelijke elite zijn de mensen met “oud geld” of de jongeren die heel veel geld verdienen met een missie zoals bv Alexander Klopping, die grote groepen een beter leven laat leven. Er is geen elite meer in de EU en ook geen slikkende inslik-pil gebruiken.

 15. Legal Silkroad

  Alle drugs zijn gevaarlijk, ook die nieuwe XTC light als 4FA of 4FMP? Bekijk het hier https://www.legalsilkroad.nl/tag/is-4fmp-gevaarlijk/

 16. RCS

  Je kunt zoveel Reseach Chemicals kopen , echter het blijft altijd de vraag wat beter is. In ieder geval belangrijk dat wat je ook koopt, getest is!

 17. elendeman

  Alexander Shulgin, was het niet, (jaren 60), die maakte het populair en synthetisch uit de stof piperonal. Het was Anton Köllisch die voor E.Merck werkte die het samenstelde in 1912 uit safrol olie uit de nootmuskaat. In 1914 gepatenteerd maar nooit geproduceerd. MDMA is dus betrekkelijk simpel zelf te maken van legaal verkrijgbare grondstoffen. Hier komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken. Vooral als je hoge waardes en zuiverheid wil hebben is heliotropine makkelijker te verkrijgen bij bijvoorbeeld sigma aldrig.

  https://www.sigmaaldrich.com/catalog/product/aldrich/p49104?lang=en&region=NL

  Wees wel voorzichtig als je dit gaat gebruiken in je vaporizer. 113 °C of 235.4 °F is erg laag qua verbrandings-temperatuur en gaat het beste met water en acohol, niet met Pg en/of Vg.

Reacties niet toegestaan