De allerbelangrijkste les die ouderen zouden willen geven aan jongeren

Ouderen zijn het er over eens wat je niet moet doen als je nog  jonger bent. Karl Pillemer van Cornell University ondervroeg 1500 mensen tussen 70 en 100+. Hun voornaamste goede raad? Over opvoeden? Partnerkeuze? Rijkdom? Nee, over akelig werk. De voornaamste les: Blijf niet hangen in een baan die je haat. Als je ouder bent geworden is dat waar je het meeste spijt van kunt hebben: dat je een groot deel van je leven iets hebt gedaan waar je dag in dag uit geen zin in had. Ze raden jongeren aan werk te kiezen dat bevrediging geeft. Dat is belangrijker dan wat je er mee verdient. De ouderen dringen er op aan dat je blijft zoeken naar werk dat je leuk vindt. Geen van de 1500 ondervraagden zei dat je zo hard mogelijk moet werken om zoveel mogelijk geld te verdienen. Daar kijk je later niet tevreden op terug. Wel op leuke jaren die je hebt doorgebracht met bevredigend werk.  

Bron(nen):   Barking up the wrong tree      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kristi

  ‘Blijf niet hangen in een baan die je haat’ en ‘je moet niet doen waar je geen zin in hebt’. Laat me raden: het advies van een babyboomer?
  Helaas voor de jongeren, die tijden zijn voorbij.

 2. marianne martens

  een wijs en doordesemt antwoord van de Engelse oudjes

 3. Prikker

  Sta 100% achter dit advies.
  Heb helaas ook lang dezelfde fout gemaakt.
  Maar het moet geen excuus zijn om alléén maar te doen wat je leuk vindt.
  Werk is nou eenmaal een noodzakelijk kwaad, zoek de juiste balans tussen leuk en nodig.

 4. Oh_Oh_SarCastro

  En vandaar dat ieddereen massaal psychologie, kunstgeschiedenis, vrijetijdsmanagement gaat studeren om vervolgens geen baan te kunnen vinden en uiteindelijk rotwerk moeten doen om hun uitkering te behouden.

 5. Cornelis Berend

  Zolang het nog mogelijk is om bevrediging in je werk te vinden als bankier, verzekeraar, projectontwikkelaar, ambtenaar, of in een andere afroomindustrie, maakt dit alles niet veel uit.

Reacties niet toegestaan