Je hoeft mogelijk je haar niet meer kwijt te raken bij een chemokuur

Als je een chemokuur moet ondergaan is een akelig bij-effect dat je kaal wordt. Het is vervelend om je haar kwijt te raken, maar het vestigt ook de aandacht op het feit dat je kankerpatiënt bent. En niet iedereen vindt dat prettig. Er is mogelijk een behandeling die zorgt dat je je haar kunt houden. Er wordt al met succes mee geëxperimenteerd. Eigenlijk is de behandeling simpel. Als de chemokuur wordt toegediend krijg je een ijskoud kapje op je hoofd. Door de lage temperatuur komt het bloed rond je schedel bijna tot stilstand en dat maakt dat de vernietigende werking van de chemische stoffen niet of minder hun werk kunnen doen. De Huffington Post zal enthousiaste patiënten aan het woord bij wie het werkte. Een van hen had al eerder chemo gekregen en was toen wel kaal geworden. "Als je niet kaal bent ziet niet iedereen in de supermarkt dat je ziek bent en dat is fijn."

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik ken iemand met maagkanker die al sinds januari chemokuren krijgt via tabletten en daarvan niet kaal zal worden volgens de arts dus kennelijk bestaat het al.
  Vooralsnog heeft die persoon nog steeds een volle bos haar.

  • Dead Silence

   Mijn zus is op 39 jarige leeftijd aan maagkanker gestorven. Je denkt toch niet dat het haar kon schelen of haar haar uitviel tijdens de behandelingen? Dat gebeurde overigens ook pas na 4 weken. Mijn zus kon de tabletten niet innemen omdat de tumor de maagingang blokkeerde. Sterkte.

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Pijnlijk en onverteerbaar als iemand door kanker wordt getroffen en behandeling moeilijk of onmogelijk is.

    Natuurlijk is het uitvallen van het haar van 0 en gener waarde in zo’n geval, maar wanneer de mogelijkheid er is om mensen te behandelen met minder belasting, zowel mentaal als fysiek dan is dat wel meegenomen.

    (in antwoord op Dead Silence)
 2. eek

  4 jaar geleden borstkanker. In Catherinaziekenhuis in Eindhoven koude kap. Mijn lange haar behouden. Geen pruik, dus ik voelde mij veel minder patient. Ik vond het een zegen, omdat de gevolgen van de diagnose heel groot zijn.

Reacties niet toegestaan