Bij volle maan slapen we slechter

Dat de maan invloed heeft op geboortes (Kate beviel ook bij volle maan), op de cyclus van een vrouw was bekend. Nu is ook vastgesteld dat we gemiddeld bij volle maan slechter slapen. Een groep proefpersonen werd drie jaar lang gevolg om te zien wat hun slaap beïnvloedde. Onverwacht, de onderzoekers zochten er niet naar, bleek dat de proefpersonen gemiddeld slechter sliepen  als het volle maan is. Het kostte hen iets langer om in slaap te vallen, en ze sliepen gemiddeld 20 minuten korter dan tijdens een gemiddelde nacht. Ze voelden zich subjectief ook minder uitgerust. Het is raadselachtig hoe de stand van de maan van invloed kan zijn op slaappatronen van aardbewoners. Maar het lijkt een feit.

Bron(nen):   Guardian      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Dronken debielen die in en om het weekend midden in de nacht hele buurten wakker schreeuwen verstoren mijn slaappatroon veel meer dan een volle maan.

  • catchit64

   Wederom een komkommer item. Binnenkort blijkt dat schreeuwende jongeren je nachtrust verstoren. Van wie zouden ze die tip dan weer hebben…?

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Dead Silence

    In deze zijn de bedoelde schreeuwende jongeren een deelverzameling van dronken debielen. Daarnaast word ik inderdaad vaker wakker van de geluiden van afgetrapte autospiegels dan van een volle maan.

    (in antwoord op catchit64)
 2. Peter Rokers

  Is er ook onderzocht wat ze gegeten hebben enz. ? Ja, je moet niets uitsluiten. Toevallig. Als je ergens geen onderzoek naar doet kan dat er ook niet uitkomen. Ze wisten blijkbaar wel of het volle maan was.

  Ik zal het je nog sterker vertellen. De maan heeft veel meer invloed dan we denken.
  Net als de aarde.
  We komen van de maan en mars en daarom zijn ze zo interessant.
  De maan is stervende.
  Onze roots ligt daar.
  Helaas zijn we het allemaal bijna als zo goed vergeten.

Reacties niet toegestaan