Google wil nu ook de dood verslaan

Af en toe start Google, naast het normale bedrijf, een onderneming die een verder weg gelegen goed doel moet dienen. Een moonshot.  De zelfbesturende auto is daarvan een voorbeeld. Nu is Google een zeer ambitieus nieuw project begonnen. Het gaat om een nieuw bedrijf dat zich gaat bezig houden met het uitstellen van de dood en het verlengen van het leven. Geen klein project: Time Magazine besteedt er deze week zijn coververhaal aan. Het bedrijf gaat zoeken naar methoden om de gevolgen van veroudering en de bijbehorende ziekten te verslaan. Google-topman Larry Page: "Het gaat ons allemaal aan, van de afnemende mobiliteit met het ouder worden tot de mentale verzwakking en levensbedreigende ziektes. Er ligt een geweldige rol voor technologie om daaraan iets te doen." Het bedrijf wordt geleid door Art Levison, directeur van biotechbedrijf Genetech en voorzitter van de raad van bestuur van Apple. Levison zal zowel bij Genetech als Apple actief blijven. Het bedrijf, dat Calico gaat heten, richt zich op de lange termijn, dus op oplossingen die mogelijk pas over 10 of 20 jaar toepasbaar zijn. Schermafbeelding 2013-09-19 om 09.05.55    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zonnestraaltje

  Google kan beter z’n energie steken in het leefbaar houden van de aarde, waar uiteindelijk voor een miljard mensen een leefbaar bestaan is terwijl we nu al met 7 miljard zijn en dit stijgt in een hoog tempo. Totaal onverantwoordelijk.

  • Heldoppantoffels

   Als dat de algemeen geldende permanente redenering zou zijn, dan kijkt de mensheid niet verder dan de neus lang is. Uiteraard komen in geval van levensverlenging andere uitdagingen mee en laat dat tegelijk nooit een excuus zijn om innovatie te belemmeren.

   (in antwoord op Zonnestraaltje)
 2. DutchBag

  Hadden we niet al zoiets met “the regeneration” project? (Ben nog steeds niet gevraagd om er aan mee te werken, ondanks mijn hybride achtergrond.)
  Dacht dat het al dichter bij was dan nu gesteld.

 3. Kopje thee

  Oja, onze planeet heeft ook echt de capaciteit om al dat eeuwige leven te herbergen… Vroeger, toen mensen nog in god geloofden, legden ze zich neer bij de dood. Nu is het ikke, ikke, en de rest kan stikken in de zondvloed van het afval dat ze achterlaten.

  • Heldoppantoffels

   Het universum is enorm en daar is ruimte genoeg. Dus misschien is dat een project(je) zijn dat onderdeel moet uitmaken van levensverlenging.

   (in antwoord op Kopje thee)
 4. KritischeMassa

  Wat ik me altijd afvraag bij dit soort dingen is wie gaat mij nog opstarten als ik eenmaal dood ben? Mijn vrouw? Moet zij dan elke keer weer mij opstarten en mij niet vergeten en niet verder gaan met haar leven? mijn kind? Moet hij steeds weer denken “oh ja, even communiceren met pappa?” en geloof me, mijn vader is nu 13 jaar dood en ik zou hem graag een keer spreken, een keer…. precies dat…

  Dan ben je digitaal opgeslagen, wie is geïnteresseerd in jou over 100 jaar? Wie wil je het aandoen om niet door te gaan met zijn/haar leven na jouw bestaan?

  Onzinnige doelen, zinloze moeite denk ik….

Reacties niet toegestaan