Wat zit er in kip nuggets

De vraag wat er in kipnuggets zit lijkt simpel te beantwoorden: kippenvlees. Toch is dat niet het juiste antwoord. Het lijkt  kippenvlees maar het is iets anders. Een Amerikaanse consumentenorganisatie onderzocht nuggets van twee ketens en de bevindingen waren ongeveer hetzelfde. Onder de krokante laag zit in de meeste gevallen wel kip, maar slechts de helft daarvan is kippenvlees.  Er wordt van kippenvlees en alle slachtafval van kip een substantie gemaakt die dus voor de helft niet uit vlees maar uit aderen, vet, vel, kleine botjes, ingewanden en andere afvalproducten bestaat. Die smurrie wordt vervolgens zo bewerkt dat hij, eenmaal gefrituurd, spreken op kippenvlees lijkt.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Geef mijn portie maar aan Fikkie…

 2. Dead Silence

  Doe maar een portie. Men moest eens weten wat men deed eten. Als je ergens zeker van wilt zijn, verbouw je eigen eten en slacht je eigen vee.

 3. Kopje thee

  Dit is nu typisch een snack die je gemakkelijk voor iets plantaardigs met ‘kipsmaak’ kunt vervangen. Wel zo dier- en milieuvriendelijk.

 4. marianne martens

  Voordat je het in je mond steekt is een beeld op je netvlies, van you tube filmpjes, voldoende om de plastic vork weer in het piep -schuime bakje neer te leggen. Kippen, die levend in de moordmachine/ centrifuge worden gestopt, levend worden kaal geplukt, mager, in overbevolkte stallen tegen elkaar hangen. Kopje thee zegt het al ipv blubber iets plantaardigs eten.

 5. kletsmajoor

  Heel goed! Zo gaat er niets verloren van de Kip en het smaakt nog goed ook.

 6. gewoon goof

  voor diegene die nog niet bekend is met de zogeheten ‘pink slime’: http://youtu.be/dCqKl4Q3hW4

 7. Letteropletter

  spreken op kippenvlees

  Tsja ………………

Reacties niet toegestaan