Hoe suiker jou en de wereld aan het vernietigen is

Dat we teveel suiker eten is bekend. Toch is deze video van Credit Suisse leerzaam. In een paar minuten leer je een hoop bij. Bijvoorbeeld hoe suiker vet verving. In de jaren zeventig kwamen we er achter dat vet slecht was voor ons hart. In veel producten ging het vetgehalte toen omlaag, maar werd voor de smaak een andere killer toegevoegd: suiker.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Ok, dan maar geen suiker.

  Maar in hoeverre zijn suikervervangers een gevaar voor de gezondheid? Die vertrouw ik nog minder…

 2. grasspriet

  ‘In de jaren zeventig kwamen we er achter dat vet slecht was voor ons hart. ‘
  We kwamen er niet achter, het werd ons aangepraat. Vet is niet ongezond. We kunnen er niet eens zonder. Je moet alleen wel de juiste vetten eten als in natuurlijke vetten. Met name het transvet wat je vind in koekjes, chips, pindakaas e.d. is een killer omdat het geen natuurlijke vetten zijn.
  Hou het bij natuurlijke vetten en je zult zien dat je voeding meer smaak heeft, je je beter gaat voelen en minder honger hebt dan met de consumptie van alle ‘light’ produkten en koolhydraten die wij de laatste jaren moesten eten om ‘gezond’ te blijven.

  • Tuinkabouter

   Eens, behalve dat in pindakaas (vrijwel) geen transvetzuren zitten. Het gaat vooral om koek, chips, gebak, snackbar-voer e.d.

   (in antwoord op grasspriet)
 3. Vogelbeest

  Apart dat dit filmpje door Credit Suisse gepromoot wordt. Schijnbaar is de suikerindustrie geen goede klant van deze bank. (Geraffineerd) (geharde) vetten zijn minstens even schadelijk (chemisch veranderde vetten, bij de productie wordt bleekaarde en waterstofgas gebruikt) en zijn de oorzaak van aderverkalking en hart en vaatziekten. Zo lang we Credit Suisse daar niet over horen verdenk ik ze toch van partijdigheid en het bevoordelen/nadelen van grote klanten uit de voedselindustrie/hun concurrenten.

Reacties niet toegestaan