Eieren met spek kunnen helpen tegen overgewicht

Het doet er niet toe hoeveel calorieën een enkele maaltijd bevat of een enkel gerecht, maar het gaat er om wat je gedurende een hele dag binnenkrijgt. Vandaar dat het bericht in de Daily Mail interessant is. Volgens onderzoek zou een maaltijd vol aan proteïne de honger beter bevredigen dan een maaltijd van granen en fruit. Wie als ontbijt veel granen en fruit eet, met de beste bedoelingen, krijgt gedurende de ochtend sneller en meer honger dan iemand die een Engels ontbijt neemt met eieren en gebakken bacon. De fruiteter zal dus eerder een tussendoortje nemen en onderzoek wijst er ook op dat de fruiteter een grotere lunch zal nemen dan degene die de dag begon met een stevig ontbijt. Voor het onderzoek werd een groep proefpersonen in twee helften gesplitst: de ene helft kreeg een stevige omelet, de andere fruit en granen. De fruiteters bleken de rest van de dag meer te eten dan de eiereters en zodoende ook aan meer calorieën te komen.  

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart Matthesius

  Voordat met massaal aan de uitsmijters gaat, even ter perspectief: dit is de basis van het Atkins dieet. Ja je valt af maar gezond is het niet.

  • Kopje thee

   En daarbij: het ene Engelse ontbijt is ‘t andere niet. Bonen, eieren en een plak bacon zijn inderdaad prima. Maar als je er ook nog bangers (vette worsten) black pudding (bloedworst) en een paar van die met vet volgezogen champignons aan toevoegt, moet je niet alleen de rest van de dag zuinig aan doen, maar de rest van de week.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
  • Vogelbeest

   Als je alleen Atkins eet is inderdaad niet gezond. Doe je er wel groente en fruit bij is het een prima eetmethode.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
 2. Teitelbaum

  Zonder “A pint of Guinnes” is zo een dergelijk ontbijt nog steeds niet voldoende.

  • Kopje thee

   We hadden het hier over ‘n Engels ontbijt hè, niet Iers komen stoorzenderen nu
   😉

   (in antwoord op Teitelbaum)
 3. Karel Kritisch

  Inderdaad de Engelsen staan er om bekend een erg slak volk te zijn. Dit zal vast komen door hun ontbijtgewoontes. pff

Reacties niet toegestaan