Man valt 36 kilo af omdat hij alleen McDonalds eet

John Cisna heeft drie maanden lang alleen maar eten van de McDonalds gegeten. Ontbijt, lunch, diner. En hij is niet aangekomen, maar 36 kilo afgevallen. Ook is zijn cholesterol enorm verlaagd. Woog John Cisna aan het begin van zijn dieet nog 113 kilo, na drie maanden was dit gedaald naar 77, schrijft de Daily Mail. Cisna, een biologiedocent uit de Amerikaanse staat Iowa, begon dit experiment om te bewijzen dat het  niet uitmaakte wát je eet, als je maar niet teveel calorieën inneemt. Voordat hij dit dieet begon, was hij nooit zo bezig met hoeveel hij precies binnen kreeg. Tijdens het McDonalds-dieet lette hij nauwkeurig op de voedingswaarde. Hij ging dan ook vooral voor de gezondere opties die op het menu stonden. Het doel: bewijzen dat het niet McDondalds was die de burgers moddervet maakt, maar dat de keuzes van deze burgers dit doen.  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Je wilt dus graag weten wat deze man daarvoor at inderdaad. Als je veel sla eet bij de MAC dan val je wel af ja. Behalve de sla blijft ongezonde troep.
  Let even op je spelling aub, het is echt slordig weer.

  • kletsmajoor

   Voedsel bij de MacDonald heeft toch juist veel voedingswaarde? Daarom kan je er gemakkelijk dik van worden. Tenzij je er bescheiden porties van eet, zoals de meneer uit het artikel heeft gedaan.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Karel Kritisch

    Ja veel calorieën inderdaad, maar voedingswaarde is niet enkel calorieën toch? Ook verscheidenheid, goede en slechte vetten, eiwit, vezels, koolhydraten etc. Misschien kan ik beter zeggen een ongezonde voedingswaarde en gezonde voedingswaarde. Het maakt nogal een verschil welke voedingsstoffen je inneemt.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ik begrijp wat je wilt zeggen. Maar dik worden van voedsel met lage voedingswaarde klinkt zo tegenstrijdig. Ik ga er gemakshalve maar van uit dat met voedingswaarde in eerste instantie de energie in het voedsel wordt bedoeld en niet de bijkomende gezondheidseffecten.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik had het anders moeten verwoorden inderdaad. My bad. Ik bedoelde het is minder voedzaam.

      (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Kopje thee

  Als ik onderweg ben, eet ik wel eens zo’n wrap bij de Mac. Of frietjes. Voedingswaarde zero maar mijn bmi is 19, dus ik geloof dit stuk wel. Je moet fastfood niet naast je gewone maaltijden gebruiken, dan kom je aan.

 3. André Somers

  Dit is een te eenvoudige weergave van wat deze man deed. Hij heeft goed uitgekiend wat hij zou nemen, en is elke dag 45 minuten gaan lopen. Vooral dat laatste zal wel geholpen hebben denk ik.

 4. RhodBerth

  Een journalist van het AD heeft dat een paar jaar geleden toch ook gedaan, in antwoord op die Amerikaan die voor een documentaire zichzelf helemaal dik gegeten had bij de McDonalds. (door altijd een supersize menu volledig op te eten).

  De boodschap is simpel: je wordt niet dik door waar je eet, maar door wat je eet en op welke manier, en hoe doordacht.

 5. kletsmajoor

  Hij viel overigens geen 36 kilo af maar 37 pond = 17 kilo. Zie het Daily Mail artikel.

 6. Cornelis Berend

  Hmm, mogelijk heeft hij iets onder de leden…

Reacties niet toegestaan