Winnares van afval-show valt teveel af: 60% van haar gewicht

Hoe word je de winnaar van een reality-afval show? Door meer gewicht te verliezen dan de andere deelnemers. Dat deed Rachel Frederickson dan ook in The Greatest Loser, al 10 jaar een succesvol NBC-programma dat in de VS veel wordt bekeken. En Frederickson won ruimschoots. Zo woog 5 maanden geleden, toen de wedstrijd begon 117 kilo en daarvan is nu nog 47,5 kilo over, ze verloor dus 60 procent van haar gewicht. Ze is 1,62 meter. tumblr_n0kkaz9RqZ1s5u3s8o1_1280Ze vertelde dat ze dat bereikte door een zeer streng dieet, uiteraard, maar door daarnaast vrijwel continu te sporten. In de sportschool, of op de lopende band thuis, die ze uren per dag gebruikte. Ze won en verdiende 250.000 dollar. Maar in veel media wordt schande gesproken van de prestatie van Frederickson. Rachel werd 'een skelet' genoemd en 'veel te dun'. Ook werd er gesuggereerd dat ze anorexia zou hebben. In de show liepen zij en de andere kandidaten over de rode loper, met hun 'oude' zelf als hologram naast zich. Dat verschil was inderdaad wel erg groot, maar zelf is ze erg trots en blij met het kwart miljoen.  

Bron(nen):   Jezebel  Salon    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Als ze niet in het negatieve doorslaat met lijnen en dit weet vast te houden blijft het een mooie vrouw met een mooi figuur.

  • Googlick

   Vreemd: ik zie iemand die vel over been is, kwestie van smaak blijkbaar..

   (in antwoord op Janneke van Vught)
   • Thieu

    Volgens de BMI-meter van de hartstichting (website) zou ze met haar lengte minimaal 48,6 kg moeten wegen.
    Belangrijkste lijkt mij echter om fit en gezond te zijn met voldoende weerstand.

    (in antwoord op Googlick)
 2. Pietje_Precies

  de wereld zit vol met krabben die je terug in de mand proberen te trekken als je probeert te ontsnappen…..

 3. meesan

  Ze heeft met dit gewicht bij deze lengte ondergewicht, haar bmi is te laag. Zeventig kilo afvallen in 5 maanden lijkt me ook erg ongezond.

  Het programma heet trouwens The Biggest Loser, niet The Greatest Loser.

Reacties niet toegestaan