Steeds minder groen op Europese coronakaart

In veel Europese landen loopt het aantal besmettingen op. Dat is te zien aan de nieuwe CDCE-kaart, die iedere week wordt geactualiseerd

In Nederland is weinig veranderd, alleen is Limburg van rood, naar donkerrood. In andere Europese landen zijn meer veranderingen te zien dan in Nederland. Zo is de zuidelijke helft van Frankrijk roodgekleurd en heeft het land geen groene gebieden meer. Vorige week was het populaire vakantieland nog bijna helemaal oranje en waren er zelfs twee groene regio's.

Italië was vorige week op een enkele regio na groen en is nu grotendeels oranje. Sardinië en Sicilië zijn zelfs rood geworden. De Aosta-Vallei, Piedmont, Basilicata, Apulia, Molise en Abruzzo kleuren wel nog groen.

Nog steeds is Spanje volledig roodgekleurd. Steeds meer regio’s zijn nu donkerrood. Alleen nog Murcia en Castilla-La Mancha kleuren ‘gewoon rood’. Ook Portugal kleurt nog ‘gewoon rood’.

Griekenland was grotendeels oranje en is nu grotendeels rood. Enkel de regio’s Thracië en Centraal Griekenland kleuren nog oranje. Kreta en Cyprus blijven donkerrood.

Duitsland is nog steeds volledig groen, evenals de meeste oostelijk en centraal gelegen landen in Europa.