SP-raadslid moet weg na dutje tijdens vergadering: "Alleen haar kat was in beeld"

Tech, AI, auto
donderdag, 29 juli 2021 om 18:02
anp 426884903
De SP in Gennep heeft genoeg van een raadslid dat tijdens een digitale raadsvergadering afwezig was. Er was enkel een boekenkast en een kat in beeld. Later gaf Anieta Janssen toe dat ze sliep. Ze is inmiddels opgestapt. Het was al het zoveelste voorval, zegt het bestuur.
"Eerst logde ze te laat in en vervolgens was alleen de kruin van haar hoofd aanwezig", vertelt Hans Frentz, voorzitter van de SP-fractie aan EditieNL. Vervolgens gaf ze geen antwoord op vragen van de burgemeester. "Alleen in het begin hebben we haar even gezien. Daarna is ze de hele vergadering afwezig geweest. Een collega en ik hebben beiden nog geprobeerd contact te krijgen door te sms'en en te bellen, maar ze reageerde nergens op." Niet gek: ze bleek in slaap gevallen.
Het was het zoveelste incident met het raadslid. "Ik ga mij daar niet inhoudelijk over uitlaten. Dat is aan haarzelf. Maar laat ik het zo zeggen: het is niet de eerste keer dat haar kat in beeld was. Er hebben soortgelijke voorvallen plaatsgevonden. Ze is haar afspraken slecht nagekomen."
Bovenaan in het tweede hokje van rechts zien we de boekenkast van Anieta.
schermafbeelding202021 07 2920om20140724