Je denkt dat je een ei kunt koken? Denk opnieuw

Volgens culinairspecialist  Michael Rulhman is het ei het meest bijzondere ingredient dat we hebben in de keuken. Het is eindproduct, grondstof, hulpstof, het is van alles. Maar we doen er te weinig mee, en daarom schreef hij een compleet boek over dat ene ding: het ei. (zie ook deze flowchart die als affiche in het boek zit)

Volgens hem kunnen de meeste mensen geen eieren koken. Vermoedelijk omdat ze bang zijn gemaakt voor eieren. Als ze niet hard genoeg hebben gekookt, dan kan je er ziek van worden of zelfs dood van gaan. Dat lijkt hem tamelijk overdreven; er gaan zelden mensen dood van een ei.

Neem scrambles eggs, zegt hij. Vrijwel iedereen zet daarbij de warmtebron veel en veel te hoog. Je moet de eieren met zeer matig vuur opzetten, zodat het wit stolt en het eigeel als een warme saus daardoor heen gaat zitten. “Maak het niet allemaal gaar!!”

 

Bron(nen):   NPR      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Marijkewerf

    Scrambled egg is gewoon ROEREI.

  2. Koper

    Echt? Kan de titel echt niet beter vertaald worden uit het Engels?

    Daarbij heeft ingrediënt een trema, zijn culinair specialist twee woorden, een komma hoort niet voor het woordje “en”, je gaat ergens dood AAN, scrambles eggs zijn roereieren, “zegt hij” komt uit het Engels maar kan in de vertaling worden weggelaten, etc, etc, etc.

    Tip voor de vertaler: Neem het stuk in je op en vertel het maar gewoon in je eigen woorden.

Reacties niet toegestaan