Eén op de 7 zwembaden is te vies om in te zwemmen

Veel zwembaden hebben vies zwemwater, smerige douches en kleedkamers en kampen met achterstallig onderhoud. In één van de 7 Nederlandse zwembaden is het water te smerig om er veilig in te zwemmen. De gezondheid van zwemmers kon in gevaar komen. ,,Mensen kunnen oorpijn krijgen, maar ook huid- en longklachten of diarree,'' aldus Harald Wychgel van onderzoeksinstituut RIVM tegen het AD, dat de kwaliteit van zwembaden onderzocht. Eén op de vijf zwembaden kampt met mankementen die de veiligheid van de zwemmers in gevaar kunnen brengen. Problemen met de waterkwaliteit speelde in één op de zeven zwembaden. ,,Mensen kunnen oorpijn krijgen, maar ook huid- en longklachten of diarree,'' aldus Harald Wychgel van onderzoeksinstituut RIVM.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  RIVM doet goed werk. Zwemmen in het luchtledige is mijn lust en leven. Jammer dat leren zwemmen, warme water voor zieken en ouderen, opknappen van oude zwembaden geen prioriteit meer heeft voor de hoog -intelligente bestuurders der gemeenten.Heden ten dage koud water, dure lessen, en bladderende muren en geschonden kleedkamers. Heel erg jammer.

  • Dead Silence

   Onze capabele bestuurders geven het liever uit aan de Fira, Betuwelijn, ICT projecten en aan zichzelf. Da’s een kleine 15 milard de put in. Verantwoordelijken? Niemand natuurlijk.

   (in antwoord op marianne martens)

Reacties niet toegestaan