Schokkend voor rokers: dit doen 60 sigaretten met je longen

De test begint met twee paar varkenslongen. Met een luchtpomp blaast een onderzoeker beide paren longen op alsof ze 'ademen'. Het ene paar longen krijgt alleen lucht, het andere paar longen rookt 60 sigaretten. Niet meer. Na afloop van het experiment werden de longen vergeleken. Als je niet wilt weten wat zelfs zo weinig sigaretten doen met je longen, dan moet je niet kijken. De video is Chinees, maar ook als je dat niet verstaat is glashelder wat je ziet.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hoestnou?

  Dit is geen wetenschap, dit is bedrog.

  • TheWestIsTheVeryBest

   Ja, steek er nog eentje op roodkapje!

   (in antwoord op Hoestnou?)
   • Hoestnou?

    Hahaha! Leuk, maar dat neem niet weg dat de manier waarop dit “onderzoek” is uitgevoerd, op generlei wijze vergelijkbaar is met hoe een roker daadwerkelijk rookt. Maar goed, als men wilt geloven dat dit wel iets bewijst, prima hoor. Ik kijk er anders tegenaan. En of ik wel of niet rook is daar niet op van invloed. Ik hou wel erg van rookworst! Dat dan weer wel.

    (in antwoord op TheWestIsTheVeryBest)
    • TheWestIsTheVeryBest

     Heb jij enig idee wat 60 rookworsten met je maag doen!? 😉

     (in antwoord op Hoestnou?)
 2. Wietske Dijkstar

  Dit is geen wetenschap idd… ten eerste rookt een roker geen sigaret in 1 hijs leeg en geen 60 achterelkaar zoals dat hier wordt getest… Dat roken schadelijk is voor je longen jah!!! Maar dit onderzoek vind ik gewoon pure onzin

Reacties niet toegestaan