Dit doet alcohol met je lijf en je brein

Alcohol is een van de gevaarlijkste substantie op aarde. Iedere seconden sterft iemand op aarde aan de gevolgen ervan. Een avond dronken worden kan je hele immuumsysteem in de war schoppen. Dr. Samuel Ball van de National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University toont in dit fimpje wat er allemaal in je lijft gebeurt als je een paar wijntjes neemt

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Door de gevolgen van alcohol wordt er ook elke seconde 2 kinderen geboren.

 2. Vogelbeest

  Vroeger was er een land dat Frankrijk heette. De mensen daar dronken alcohol. Dat is hun dood geworden.
  O, wacht…..

  Feit is dat een liter wodka per dag niet goed voor je is, maar lichte alcoholen gaan hand in hand met de geschiedenis van de mensheid. Tegenwoordig gooien we een appel met een rot plekje weg. Tot 100 jaar geleden aten we halfrot (=gistend) voedsel gewoon op. In de maag ontstond alcohol. Een beetje is heel natuurlijk.

 3. Templein

  Is er al een filmpje gemaakt over wat het leven met je doet?
  Het schijnt dat iedereen eraan bezwijkt. Toch houden die Fransen het met hun wijnen lang vol.

 4. Meester Proper

  In landen waar ze geen alcohol mogen drinken gaan de mensen juist veel eerder dood aan terrorisme en mishandeling.
  *trekt er eentje open*

 5. dirkvank

  1 per seconde is 31 miljoen per jaar. er gaan grofweg 100 miljoen mensen per jaar dood. 31% door alcohol. stel dat het lukt om alcohol uit te bannen, blijft die 31% dan leven? WTF, je moet ergens aan dood gaan. Liever aan alcohol dan aan verveling. Als mensen langer leven gaan we ons weer druk maken over de gevolgen van overbevolking. En zo is er altijd wel wat war we geld aan kunnen verdienen. Want dat is ongetwijfeld de diepere achtergrond van dit artikel.

 6. Johann37

  Wat dit soort filmpjes mij vooral duidelijk maken is dat men erg zorgvuldig moet zijn om aan alcoholische consumpties positieve gezondheidseffecten toe te kennen of (problematisch) alcoholgebruik te bagatelliseren. Er was een onderzoek dat dagelijks twee glazen rode wijn goed is voor het hart, maar er zijn meer onderzoeken die dat effect niet hebben aangetoond. Die andere onderzoeken halen niet de grote publiciteit.

  De mogelijk positieve uitwerking voor het hart van stoffen die in wijn voorkomen, worden grotendeels teniet gedaan door de effecten van alcohol in het lichaam. En bier wordt als een rijke bron aan vitamine b gezien, maar waarom krijgen alcoholisten dan vaak thiamine (vitamine b1) voorgeschreven?

  Conclusie: alcoholgebruik kent risico’s.

  • dirkvank

   een bierdrinker is geen alcoholist en niet iedere alcoholist is bierdrinker. Het logische verband bij die opmerking ontbreekt. alcoholgebruik kent inderdaad risico’s. Deelnemen aan het verkeer ook, traplopen ook, sporten nog meer. Het leven met al zijn facetten, kent risico’s.

   (in antwoord op Johann37)
  • marianne martens

   vitamine b1 krijgen zware drinkers of verslaafden tijdens de behandeling, herstel geheugen en ook een middel om niet aan de ziekte van Korsakov ( zeer ernstig stadium ) onder te gaan. Inderdaad met mate.

   (in antwoord op Johann37)
 7. harrr

  als we in de middeleeuwen water hadden gedronken ipv bier/wijn dan was het nu een stuk rustiger geweest op aarde………..
  Elke week is er wel een onderzoek wat zegt dat alcohol slecht is en ook een onderzoek die zegt dat het goed is…
  Ik geniet van mijn biertje/borreltje op zn tijd.
  Ook voor alcohol geldt: mits met mate.
  Maar dat geldt voor alles eigenlijk.

  • Sibor

   De macht van de economische krachten, en het de zwakheid, of juist de onschuld van degene die drinken wilt, geven de argumenten waarom het goed of ”niet erg” zou zijn om te drinken.

   (in antwoord op harrr)
 8. Ziggy

  2 glazen wijn per dag zorgt ervoor dat je binnen 5 jaar alcoholist bent, thats it !

  • harrr

   Je hebt pas een alcoholprobleem als je het op is en je het niet meer kunt betalen…….. 😉

   (in antwoord op Ziggy)
 9. Kopje thee

  Volgende maand op WEL: waarom het drinken van drie glazen wijn goed voor je is. Over twee maanden op WEL: waarom het drinken van een glas wijn dodelijk kan zijn. Over drie maanden op WEL: etc, etc

Reacties niet toegestaan