Waarom Amerikanen zo dik zijn

Dik word je allereerst door teveel te eten. Dit staatje maakt duidelijk dat er grote verschillen bestaan in de hoeveelheid calorieën die in verschillende landen in de wereld worden ingenomen. Fier op kop staat Amerika. Maar ook Italië staat met zijn pasta's en pizza's hoog. En anders is het in landen in Afrika. Ter informatie: 2000-2400 calorieën is genoeg. w640 (1)

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik kom regelmatig in de VS, maar behalve niks meer eten, lukt het gewoon niet om zonder gewichtstoename (en je bord leeg eten) huiswaarts te keren.

  • Hannes

   Ben vaak in de VS geweest, ik kwam steeds weer 5kg zwaarder thuis dan dat ik er naartoe ging. Daar viel ik weer 3kg af en vervolgens ging ik weer een paar weken en kwam ik weer 5kg aan. Ik heb het opgegeven om mijn bord daar leeg te eten, sloeg het ontbijt maar over en probeerde daar te wandelen. Alles met minimaal resultaat. Het enige wat echt helpt is daar weg te blijven.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ik heb dus precies dezelfde ervaring.

    (in antwoord op Hannes)
   • Vogelbeest

    Zie mijn linkjes hieronder. In de USA wordt glucosestroop nog veel vaker gebruikt als bij ons

    (in antwoord op Hannes)
    • harrr

     Het zit daar zelfs in babyvoeding, en inderdaad, obesitas onder babies begint ook al een probleem te worden.
     Ziek land
     Het trieste is dat wij dezelfde kant opgaan, want alles wat die yanks verzinnen moeten de europeanen ook

     (in antwoord op Vogelbeest)
     • Vogelbeest

      Qua voedseladditieven gaat het hier nog een beetje (niet veel) beter. Bijvoorbeeld MSG (of mono sudiumglutmaat – smaakversterker) mag in de USA wel in babyvoeding. Hier gelukkig niet.

      (in antwoord op harrr)
   • Buck Danny

    Ik weet niet wat voor ontbijt je tot je beschikking had. Ik kan me voorstellen dat je niet altijd trek hebt in pancakes en eggmuffins maar het ontbijt overslaan is wel een van de slechtste dingen die je kunt doen. Het brengt namelijk juist je verbranding op gang.

    (in antwoord op Hannes)
  • harrr

   Ze hebben daar toch ook wel vers-producten?
   Of je hier je broccoli kookt en je bief afbakt of daar, lijkt mij lood om oud ijzer?
   Als je uit eten gaat dan ontkom je inderdaad niet aan mega porties en processed food en junk food
   Maar processed food laat ik hier ook links liggen, als ik niet zelf kan zien wat het is dan eet ik het niet.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • meesan

    Daar moet je soms nog flink naar zoeken, er zijn daar grote supermarkten of zelfs hele malls waar je een onvoorstelbare variatie aan voedsel kan kopen, maar niks vers, nog geen appeltje. Als je wel een versafdeling vindt, meestal in rijkere buurten of luxere winkels, dan is het aanbod heel goed maar ongelooflijk duur. Vijf euro voor één paprika, terwijl een pizzapunt op straat of een hamburger bij de Mc een dollar kost. Als je een gezin te onderhouden hebt, koop je dan een liter puur sinaasappelsap voor 7 dollar of een gallon oranje zoetigheid die nog het meest weg heeft van onverdunde siroop voor 4 dollar?

    (in antwoord op harrr)
  • meesan

   Ik kwam juist vele kilo’s lichter terug uit de VS. Het eten daar is zo smering (te zoet, te zout, te vet) dat me de eetlust ontnomen werd. Eigenlijk was ik doorlopend misselijk daar, niet alleen van het eten zelf, maar ook de alomtegenwoordigheid van voedsel, de geur, de tien meter grote billboards met van vet druipende hamburgers…

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. bierneus

  Ja ze eten wat veel in de US. Het bovenstaande staatje is kan echter niet kloppen: iedereen eet veel te veel (met misschien als uitzondering Kongo) als in de genoemde landen zoveel Kcalories per capita genuttigd worden, dat is dus gemiddeld, inclusief kinderen en vrouwen…
  (en als het wel klopt: allemaal ophouden met huilen over toekomstige voedselschaarste!)

 3. Peter

  Het heeft helemaal niks met te veel eten te maken. Alles wordt bewerkt. Onbewerkt voedsel bestaat allang niet meer. Ten eerste wordt voedsel bespoten tegen ongedierte. Tegen de tijd dat het in de winkels ligt is het al niks meer waard. Vers is het dan allang niet meer echt. En dan de vieze lucht die alles inademt. Ook dieren en planten moeten daar van leven. Heel het organisme raakt verziekt en in de war. Met het oog zie je dat echt niet.
  Fruit en groenten wordt zo gemaakt en gemixt dat het niet gezond meer is.
  Hoe laat zich raden. Wetenschappers moeten daar aan te pas komen om de beste groenten en fruit te kweken of te telen.

  Bij dieren is het zo dat ze vol gespoten worden met chemische troep.
  En zeg nou zelf: een plofkip kan toch nooit gezond zijn ?
  We eten alleen maar zieke dieren die zeer schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

  Rijst en pasta zitten bomvol kalorieën, ja.

  Daar ligt het echt niet aan.

  Overigens als je leest hoeveel water ze gebruiken om een stukje vlees te maken dan kun je wel nagaan hoe ongezond het is en bewerkt.
  Al is het alleen maar met chloorhoudend water.

 4. peter jan erik

  IK VIND DI ALLEMAAL GEWOON ONZIN

Reacties niet toegestaan