Nieuwe anticonceptie voor mannen

Er wordt al jaren gesproken over 'de pil' voor mannen, maar dat wil niet echt vlotten. Nu wordt er echter een andere anticonceptiemethode voor mannen ontwikkeld, die goedkoop, langdurig werkzaam en omkeerbaar is. Vasalgel is een 'polymere hydrogel' die wordt ingespoten in de zaadleider en daar de doorgang van zaadcellen blokkeert. Het is vergelijkbaar met een vasectomie, behalve dat er geen operatie aan te pas komt en het makkelijk omkeerbaar is. Als een man toch kinderen wil, volstaat het om met een nieuwe injectie de Vasalgel weg te spoelen. Tot nu toe werd het middel alleen getest op bavianen. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Volgend jaar zullen de eerste proeven met mensen gestart worden. Als het goed is, komt het middel in 2017 op de markt.

Bron(nen):   Daily Mail      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het is niet een nieuwe anticonceptiemethode maar een nieuwe techniek om een bestaande anticonceptiemethode zo uit te voeren dat het omkeerbaar wordt.

 2. Paulraw

  Sperma blokkeren dus ,en over een paar jaar verbaasd zijn dat er een toename is van testiscarcinoom.

 3. Burgermans

  Lijkt me niet erg gezond om je leidingen met purschuim te laten dichtkitten.

 4. Windows 8

  Inspuiten in de zaadleider zonder operatie? Langs de plasbuis er in?

 5. meesan

  Ben benieuwd hoeveel mannen een spuit in hun gevoelige gebied durven laten zetten. Ik denk niet dat de markt heel groot zal zijn voor dit middel.

Reacties niet toegestaan