Duidelijkheid: met welke sport verbrand je de meeste calorieën?

Velen van ons sporten niet omdat het leuk is, of omdat het gezond is, maar om er slanker van te worden. Wat kun je het best doen als dat je doel is? Eén uur met een tempo van 11 kilometer per uur lopen, zorgt ervoor dat je gemiddeld 700 calorieën verbrandt. Een uur zwemmen: 550 calorieën. Een uur fietsen met 20 kilometer per uur: 560 calorieën Een uur rolschaatsen: 500 calorieën Een uur yoga: 360 calorieën Een uur kajakken: 346 calorieën  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Een uur roeien: 651 caloriën. Er is echter 1 nadeel: om dit te kunnen halen, moet je wel de goede techniek gebruiken. Dat kost een beetje tijd om te leren. De meeste mensen in de sportschool doen het niet goed. En de meeste sportschoolinstructeurs slaan lachend van zelfvertrouwen de plank volledig mis als het om de instructie van het gebruik van roeimachines gaat.

 2. Dwarf

  @tegendraads dan heb je het over effectiviteit van de beweging en de grootst mogelijke voortstuwing op/via het “water” over het algemeen zal ook iemand die de beweging minder effectief uitvoert wel de door jou genoemde 651 calorieën verbranden.

  • Tegendraads

   Nou, dat valt vies tegen. Dat komt omdat je lang niet zo veel kracht kwijt kan in de beweging als je hem niet goed uitvoert.

   (in antwoord op Dwarf)

Reacties niet toegestaan