Citroenwater: dieetwonder of modegril

Warm citroenwater drinken om af te vallen. Steeds meer bekende health freaks (Gwyneth Paltrow, Rens Kroes) zweren erbij. Maar helaas citroenwater helpt niets als je gewicht wil verliezen en ook voor de gezondheid doet het niet veel. Het is natuurlijk wel beter dan calorierijke sappen en frisdranken. ''Als het een andere calorierijke drank vol suiker vervangt, is citroenwater helemaal niet slecht'', aldus voedingsexpert Alissa Rumsey in Women's Health. ''Het water houdt je gehydrateerd en je metabolisme in stand. Wie geen fan is van gewoon water, kan het misschien met een vleugje citroensmaak erin proberen.'' Op korte termijn kan citroenwater ook wat helpen tegen een opgeblazen gevoel, maar wie last heeft van brandend maagzuur of reflux kan het beter niet nemen. Citroenwater maakt het alleen maar erger.

Bron(nen):   Goed Gevoel      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Aan het lijnen, Desiree?

 2. Windows 8

  Goh, dat wist ik nu eens écht niet …

 3. Dead Silence

  Citroenwater met bier is best lekker…fagotenbier.

 4. Janneke van Vught

  En als je voor de rest gewoon lekker blijft snoepen, cola drinken en niet beweegt is dat citroendrankje gewoon een variatie op alles wat je al nuttigde en blijf je lekker op gewicht 🙂

 5. Marcel Vincent

  Wat een idioot, die totaal niet de dingen in relaties weet te plaatsen! Citroen is een van de vruchten met het minste percentage suiker.

Reacties niet toegestaan