WHO: eet niet meer dan 6 theelepels suiker per dag
De Wereldgezondheidsorganisatie publiceerde woensdag in Genève een nieuwe richtlijn over suiker. Volwassenen zouden niet meer dan zes theelepels suiker per dag moeten consumeren. Het gaat om toegevoegde suikers in bijvoorbeeld frisdrank, diepvriespizza's en andere bewerkte voedingsmiddelen.
Een eenvoudige regel is om niet meer dan 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën aan suiker te eten en liever nog minder. 'Het risico van overgewicht, obesitas en cariës wordt gereduceerd, als de suikerinname onder 10 procent ligt', zei WHO-expert Francesco Branca.
De WHO-richtlijn heeft geen betrekking op natuurlijke suikers, zoals die voorkomen in fruit of melk. Er zijn geen bewijzen dat die suiker schadelijk is.
Belgische krant De Standaard lanceerde een suikertest. Daarin kun je zelf testen hoeveel suiker je binnenkrijgt en of je aan de norm voldoet.
Bron(nen): De Standaard
Belachelijk aangezien met ongelooflijk veel moeite doet om de hoeveelheid suiker in voeding te verbergen
En suiker is op zijn hoogst de helft van het probleem. Ga maar eens zoeken in de keuken naar “glucosestroop”. Zit in alle instant-soepjes, kant-en-klare pastasaus en nog duizenden andere dingen. Net zo schadelijk, goedkoper te maken en het gaat ongemerkt naar binnen.
Under pressure to clean up their act, many manufacturers have latched on to the concept of ‘clean label’ foods with all food additives removed or replaced by ingredients that do not sound chemical or artificial, yet perform the same function.
The result is ingredients that sound traditional, even tasty, but which are simply included as replacements for E numbers.
Many consumers know that such old-school preservatives as sodium benzoate have been linked to attention deficit disorder, allergies, even cancer, but who could guess that ‘cultured vinegar’ or ‘cultured cane/corn syrup’ on the new, ‘clean’ label is, in fact, a fermented sugar, formulated to inhibit bacteria and act as a preservative?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2978316/Read-ll-never-eat-ready-meal-again.html
(in antwoord op Vogelbeest)Bijvoorbeeld: Gistextract. Klinkt gezond. Is smaakversterker (neurotoxisch vergif)
(in antwoord op Windows 8)weet ik weet ik …
http://jessevandervelde.com/gistextract-smaakversterker-glutenvrij-en-uberhaupt-gezond/
http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/31070/
(in antwoord op Vogelbeest)Mooi!! ik kom gelukkig op 1 kontje suiker per dag uit.
hoezo ? In je koffie / thee?
(in antwoord op Mike Van Der Linden Jansen)