Welke slasoort is het gezondst?

Van alle slasoorten die we kunnen eten, is spinazie de beste keuze. Spinazie bevat de dubbele dagelijkse hoeveelheid vitamine K en een ruime dosis aan vitamine A. IJsbergsla heeft de minste voedingswaarde. Deze soort bestaat voor 96 procent uit water.

Over het algemeen geldt: hoe donkerder de sla, hoe gezonder. De open, donkere bladeren bevatten de meeste antioxidanten en goede voedingsstoffen. Donkere bladeren kunnen namelijk meer licht absorberen en vitaminen samenvoegen.

Deze infografiek zet de bekendste slasoorten op een rijtje.

Bron(nen):   Greatist  Bron foto    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Alter Ego

    Laat ik iedereen uit de droom helpen: van eten ga je dood.
    Uiteindelijk ga je allemaal ter aard en valt er niet tegen aan te eten.
    Iedereen verliest het van de ‘dood’.
    Vitaminen bestaan niet. Zit tussen je oren. 😉

Reacties niet toegestaan