Waarom je ‘s ochtends je bed op moet maken

Misschien denk je dat het zinloos is om je bed op te maken. Je gaat er immers 's avonds toch weer in liggen. Toch is het raadzaam om het wel even te doen. Het schijnt namelijk je hele dag goed te maken. 1. Je bent de rest van de dag productiever Het opmaken van je bed geeft een kickstart aan je dag. Je hebt het gevoel dat je al iets bereikt hebt en dat succes motiveert je om ook de rest van de dag je taken af te ronden. 2. Het zorgt voor minder stress Een opgeruimde kamer ziet er niet alleen mooier uit, het maakt je ook rustiger in je hoofd. 3. Je wordt er gelukkig van Mensen die hun bed opmaken, voelen zich gelukkiger, vinden hun werk leuker en zouden vaker sporten. Ook zouden ze beter slapen, zo bleek uit een enquête onder 68.000 mensen. 4. Het leidt tot andere goede gewoontes Verschillende studies wijzen uit dat een kleine verbetering van een gewoonte leidt tot andere verbeteringen. Als je je bed opmaakt, zul je bijvoorbeeld ook eerder geneigd zijn om de rest van je huis netter te maken. 5. Het bereidt je voor op minder leuke taken Door al vast iets vervelends te doen aan het begin van de dag, wordt het makkelijker om andere taken uit te voeren waar je geen zin in hebt. Bovendien is het een kleine moeite.    

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Volgens een artikel wat ik nog iet zo lag geleden hier las kunnen huisstofmeiten e.d. erg slecht tege UV-straling. Bij ons worden de bedde dus juist open gelegd.

 2. harrr

  6: Moet van mama !!!

 3. quikfit

  Bedden horen te luchten!

  • witje

   stink je dan zo erg:)

   (in antwoord op quikfit)
  • Wihmstra

   Dat klopt. Het beddengoed een eind terugslaan valt wat mij betreft ook onder opmaken. Als het maar netjes en recht ligt en niet op een prop of half op de grond.

   (in antwoord op quikfit)
 4. Daniel

  Ik zal het aan mijn vrouw doorgeven.

 5. DoubleUC

  Stond hier een jaar (of zo) geleden niet een artikel met de kop ‘waarom je nooit je bed op moet maken’?

  Ging over een boek dat Rik Kuipers en Tony Mudde over het onderwerp hadden geschreven.

  • DoubleUC

   Zo zal niemand na het lezen van dit boek nog zijn bed opmaken. In een gemiddeld bed leven namelijk ongeveer anderhalf miljoen kleine beestjes die kunnen zorgen voor allergische reacties. Britse wetenschappers installeerden meetapparatuur in de slaapkamer en kwamen tot een even praktische als opmerkelijke conclusie: laat het dekbed openliggen. Dan blijft het matras droog en koel, en daar kunnen de beestjes niet tegen.

   (in antwoord op DoubleUC)
 6. Hector

  gaap

 7. bladvoormijnmond

  Matrassen, moltons, hoeslakens en dekbedden worden altijd een beetje vochtig door transpiratie tijdens het slapen. Bovendien geef je warmte af. Warmte en vocht zijn een kweekbodem voor bacteriën. Daarom is het aan te raden om elke dag je bed en het dekbed te luchten. Het beste is het om direct na het opstaan het dekbed op te schudden en dubbelgevouwen op het voeteneind te leggen. Het matras en de onderkant van het dekbed, die het meest in contact staan met het lichaam, kunnen zo lekker drogen. Laat alles zo gedurende de dag liggen totdat je weer naar bed gaat.

Reacties niet toegestaan