Dit kun je beter niet eten of drinken als je een kater hebt

Lang uitslapen, liters water en een licht ontbijtje helpen nog het best tegen een kater. Vermijd in ieder geval de volgende hapjes en drankjes, want die doen je lichaam meer kwaad dan goed. 1. Sinaasappelsap Door alle alcohol is je maag van streek. Sinaasappelsap is zuur, waardoor je alleen maar meer last krijgt van je maag. 2. Vet eten Koolhydraten en eiwitten zijn beter voor je herstel dan vetten. Vermijd daarom kaas of spek en kies liever voor aardappels en eieren als ontbijt. Vet eten, zoals een broodje hamburger, helpt overigens wel om een kater te voorkomen. Als je voor je drinksessie een vette hap neemt, wordt er namelijk minder alcohol opgenomen. 3. Koffie Door de grote hoeveelheid alcohol ben je gedehydrateerd. Koffie maakt dat, met haar urine afdrijvende werking, alleen maar erger. 4. Vlees Het suikergehalte in je bloed ligt door de alcohol al laag. Eiwitrijk voedsel zonder koolhydraten verergert dat, waardoor je nog meer hoofdpijn krijgt. 5. Meer alcohol Je zou je beter voelen na één glaasje de volgende morgen, maar het plezier is slechts van korte duur. Het zorgt uiteindelijk alleen maar voor meer dehydratatie en een heftigere, langere kater.

Bron(nen):   Knack      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Sjaak

  Geen alcohol drinken, da’s toch wel de oplossing heur!

 2. warskip

  Gewoon door drinken krijgt de kater ook geen kans 🙂

 3. Martin Swinkels

  Is het veelgevraagd om bij dit soort berichten een bronvermelding te zetten? Dan kunnen we nagaan of het advies is gebaseerd op onderzoek, of dat het zomaar een verzinsel is van de redactie of van een willekeurige fantast op internet.

  Verder is de lijst een tikkeltje tegenstrijdig: bij punt 2 moet (mag) je wel koolhydraten eten, maar bij punt 4 worden ze afgeraden. Al met al klinkt het als een onsamenhangend bij elkaar gebrabbeld setje adviezen. Dat wekt niet veel vertrouwen.

  • Paulraw

   Bij punt 4 adviseren ze juist wel koolhydraten

   (in antwoord op Martin Swinkels)
  • amadis85

   @martinswinkels:disqus helemaal met je eens. ik vind dat t gewoon standaard moet zijn voor wel.nl om hun bronvermelding te zetten. ik krijg soms ook het gevoel dat het een beetje superfantast is.

   (in antwoord op Martin Swinkels)

Reacties niet toegestaan