Wetenschappers testen xtc bij terminale patiënten

Mdma lijkt door de wetenschap te zijn ontdekt als medicijn voor allerlei psychische klachten. In Californië experimenteren wetenschappers nu met xtc voor terminale patiënten. Ze onderzoeken of de pretpil de angsten van ernstig zieke mensen kan verlichten. Minstens twaalf proefpersonen, die onder meer lijden aan kanker en minder dan negen maanden te leven hebben, krijgen het komende jaar óf een volledige dosis mdma van 125 milligram óf een actieve placebo van 30 milligram toegediend. Het doel van het experiment is om er achter te komen of erg zieke mensen, die vanwege hun ziekte lijden aan slopende angsten of depressies, verlichting kunnen vinden tijdens uitgebreide psychotherapie, waarbij ecstasy wordt ingenomen. Onderzoeker dr. Philip Wolfson vertelt aan de San Francisco Chronicle: ''Mdma ondersteunt diepe, betekenisvolle en effectieve psychotherapie. Het kan een krachtige transformatie teweeg brengen.'' De resultaten worden over een jaar verwacht.

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. tol van de welvaart

  Lang leve de wetenschap!

 2. Meneer Dick

  “Minstens 12 proefpersonen krijgen … óf een volledige dosis mdma van 125 milligram óf een actieve placebo van 30 milligram toegediend”

  Dat is kras. Wat is dat een actieve placebo? Dan bestaan er vast ook inactieve placebo’s.

 3. Lodewijk Abrahams

  Ik had +- 20 jaar geleden ook xtc gebruikt als een soort nieuwsgierig experiment om met de hardcore music erop te gaan feesten en erop danspasjes te combineren in grote overvolle zaalruimtes met oorverdovend geluidsinstallatie van dj’s- discotheek en ik moet wel zeggen,dat mijn hartkloppingen en adreline versnellingsignalen erop reageren in een soort eigenaardig frequentie van hoe men zich lekker voelt met de juiste drang om vrij te voelen in een soort samenhang van beats rythms en vertrouwd omgeving.Maar wanneer je in een verkeerde omgeving bent bevangen en je hebt xtc-ingenomen,dan is dit wel een foute boel,en de gevolgen zijn,braakneigingen en angsten die je niet kan beheersen,tenzij je veel water kan gaan drinken en je maag kan doen uitspoelen doormiddel van kotsen,want anders kan je in een verstikkend benauwend gevoel een soort gangbaarheid creeren door te veel verkeerd mixedrankjes te drinken en in een dillema van overdose te belanden in ongecontrolleerd waanvoorstellingen,waardoor het verder verkeerd kan gaan aflopen,met je hartkloppingen.

Reacties niet toegestaan