Door dit voedsel te eten lijk je sneller oud

Natuurlijk weten we dat producten met veel suiker en zout niet gezond zijn en slecht voor de lijn, maar welk voedsel leidt tot schade aan onze cellen en versnelt daardoor het ouderdomsproces?

Volgens de Australische diëtiste Susie Burrell zijn er producten die noodzakelijke processen in ons lichaam onder druk zetten en die we zouden moeten vermijden. Zo is een muffin of een stukje zoet brood bij de koffie ‘s ochtends best lekker, maar, zo stelt Burrell, de combinatie van verzadigde vetten en suiker kan de samenstelling van ons collageen aantasten en dus onze huid.

Zo is ook de populaire Chai Latte niet gezond. Koffiecorners die de chai serveren, gebruiken geen echte Indiase thee maar een kant en klare mix vol suiker. De toegevoegde melk brengt het suikerniveau naar een schokkende hoeveelheid van 6 suikerklontjes, wat de ‘thee’ tot een suikerbom maakt. Net als de chai is koffie slecht voor de huid en leidt het tot vroegtijdige veroudering.

Wat moet je nog meer vermijden volgens Burrell? Soep uit pakjes, die zijn veel te zout, net als kant en klare marinades, sauzen, cornflakes en andere ontbijtproducten. Vet, gebakken of gebraden voedsel met weinig voedingswaarde zoals pizza heeft ook een schadelijke effect op onze cellen en als er transvet in het eten zit, worden we zelfs extra gevoelig voor UV-straling, wat tot huidveroudering leidt.

Wat moet je dan wel eten om niet vroegtijdig oud te lijken? Burrel concludeert dat het welbekende rijtje van rode wijn, groenten en fruit, volkoren granen, vette vis en noten het beste voor ons is als het om de gezondheid van onze cellen gaat.

Bron(nen):   Daily Mail