Stop met deze dagelijkse gewoonten en vermijd kraaienpootjes

Natuurlijk is het grotendeels genetisch of je rimpels krijgt of niet, maar er zijn ook een aantal ogenschijnlijk onschuldige gewoontes die kraaienpootjes kunnen veroorzaken.

1. Make-up verwijderen Hard schrobben met oogmake-up remover is funest voor de flinterdunne huid rond je ogen. Laat het chemische goedje dus eerst even inwerken en poets zachtjes.

2. Wenkbrauwen waxen Je huid wordt alle kanten opgetrokken als je de was met een ruk van je wenkbrauwen trekt. Dat is slecht voor je huid. Beperk dus zoveel mogelijk het aantal waxbeurten. 3. Valse wimpers verwijderen Ook het verwijderen van valse wimpers gebeurt vaak op hardhandige wijze en dat is wederom slecht voor de tere huid rondom de ogen. Koop een oogschaduwlijm-remover en ga voorzichtiger te werk. 4. Contactlenzen uitdoen Om de huid rond je ogen te beschermen, kun je beter niet te hard aan je onderste of bovenste oogleden trekken als je contactlenzen in- of uitdoet. 5. Geen zonnebril dragen Een zonnebril opzetten is altijd een goed idee. Je voorkomt dat je je ogen moet dichtknijpen tegen de zon en zo rimpels krijgt. Daarnaast beschermt een zonnebril de kwetsbare huid tegen UV-stralen.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws