Stop met deze dagelijkse gewoonten en vermijd kraaienpootjes

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
woensdag, 01 juli 2015 om 11:04
welingelichtekringen header 1
Je huid wordt alle kanten opgetrokken als je de was met een ruk van je wenkbrauwen trekt. Dat is slecht voor je huid. Beperk dus zoveel mogelijk het aantal waxbeurten. Ook het verwijderen van valse wimpers gebeurt vaak op hardhandige wijze en dat is wederom slecht voor de tere huid rondom de ogen. Koop een oogschaduwlijm-remover en ga voorzichtiger te werk. Om de huid rond je ogen te beschermen, kun je beter niet te hard aan je onderste of bovenste oogleden trekken als je contactlenzen in- of uitdoet. Een zonnebril opzetten is altijd een goed idee. Je voorkomt dat je je ogen moet dichtknijpen tegen de zon en zo rimpels krijgt. Daarnaast beschermt een zonnebril de kwetsbare huid tegen UV-stralen.
Natuurlijk is het grotendeels genetisch of je rimpels krijgt of niet, maar er zijn ook een aantal ogenschijnlijk onschuldige gewoontes die kraaienpootjes kunnen veroorzaken.
1. Make-up verwijderen Hard schrobben met oogmake-up remover is funest voor de flinterdunne huid rond je ogen. Laat het chemische goedje dus eerst even inwerken en poets zachtjes.