Deze man viel op heel simpele wijze 45 kilo af

In een jaar tijd raakte Alasdair Wilkins 45 kilo kwijt. En dat zonder ingewikkelde diëten of zware sportsessies. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Veel wandelen en een beetje minder eten.

“Ik ging naar de fitness en wandelde”, legt Wilkins uit in een artikel op Vox. “Ik wandelde op de loopband, bergopwaarts, elke dag een uur lang – en daarmee bedoel ik echt elke dag”.

Een jaar geleden woog de 27-jarige student nog 129 kilo. “Zoals zo vele mensen die te dik zijn, was ik ook geïntimideerd door de gymzaal”, aldus Wilkins. “Maar er was wel een toestel dat ik kon gebruiken zonder hulp van een begeleider en dat was de loopband. Dus ik begon daar omdat dat het makkelijkst was.”

Langzaam verloor hij gewicht. “Joggen kon ik zelfs niet want dan werd mijn adem onmiddellijk afgesneden. Nu kan ik een tempo aan van 12 km per uur. Voor mij was dit de beste manier om te trainen.”

Wilkins volgde daarnaast helemaal geen speciaal dieet. Hij nam alleen iets kleinere porties van alles wat hij eerder in grote hoeveelheden naar binnen werkte.

“Het was niet dat mijn doorzettingsvermogen zo geweldig was dat ik dit heb gerealiseerd. Dat bewijzen de 26 voorgaande jaren. Ik heb gewoon een routine ontdekt die ik leuk vond en kon volhouden.”

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws