Zo blijft je brood veel langer vers

Een broodje vers van de bakker is het aller lekkerst. Helaas wordt brood snel oud. Dat kun je niet helemaal voorkomen, maar er zijn enkele trucjes waardoor de verse smaak langer behouden blijft.

1. Koop ongesneden brood
Kies altijd voor brood dat nog niet gesneden is. Bij gesneden brood komt veel meer lucht, waardoor het sneller hard en droog wordt.

2. Begin in het midden
Snijd het eerste plakje niet af aan het uiteinde, maar in het midden. Stop de twee helften daarna goed tegen elkaar aan in de zak. Zo komt er minder lucht bij.

3. Stop brood in een luchtdichte zak
Brood blijft het lekkerst als je het verpakt in een luchtdichte plastic zak en daarna in een broodtrommel stopt. Een papieren zak kan ook, dan zal de korst krokanter worden.

4. Leg brood niet in de koelkast
Bewaar brood nooit in de koelkast. Het droogt sneller uit bij een temperatuur van -5 tot +5 graden.

5. Maak wentelteefjes
Is je brood toch droog geworden, maak er dan wat anders van: wentelteefjes of bruschetta bijvoorbeeld. Of gebruik het als bodem voor een pizza of quiche.

Bron(nen):   Knack