Van gezond eten word je dik

Er komen steeds meer voedingsmiddelen die het predicaat gezond meekrijgen. Als je denkt dat je daar slank van wordt, dan heb je het mis. Volgens een studie van de Amerikaanse Cornell University denken mensen dat gezond eten minder vult en daarom eten ze er meer van. Aan het onderzoek namen drie groepen studenten deel. Er werd gekeken naar hoeveel ze aten en hoeveel honger ze later kregen na het eten van voedsel dat gezond dan wel niet gezond werd genoemd. Als gezegd werd dat iets gezond was, bestelden de studenten grotere porties en aten ze meer. Zelfs mensen die het er niet mee eens zijn dat gezond voedsel minder vult, eten er meer van. Dit onderzoek geeft duidelijk aan dat psychologische factoren van invloed zijn op teveel eten en gewichtstoename. De onderzoekers hebben echter een oplossing bedacht voor dit probleem: als de nadruk wordt gelegd op hoe vullend een voedingsmiddel is in plaats van hoe gezond, eet men er minder van.

Bron(nen):   The Mirror      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  hoezo? Als het gezond is wordt je er dan niet gezonder van naarmate je meer eet

  • Floris Vrijdag

   alst je anderuh footdurand de lest lees datte ze taalvauden maakuh moed je self ook nie dom sgreive, maar proberde taal gebruikuh andahs wordt je daa nied betah fan. keik us in duh spiechel man!

   (in antwoord op Blargh)
 2. Dead Silence

  Amerikaans onderzoek met Amerikanen…next, please.

 3. Vogelbeest

  Je kunt niet van de aanprijzingen van de fabrikant uitgaan om te bepalen of iets gezond is. “Special K”van Kellogs is voor de gezondheid dramatisch. Vitamin Water is wat mij betreft de beste marketingtruck/grootste consumentenmisleiding /smerigste oplichting ooit.
  Als je wilt weten of iets gezond is zul je jezelf in moeten lezen en leren om labels te ontcijferen.

Reacties niet toegestaan