“Kinder chocolade bevat ‘waarschijnlijk kankerverwekkende’ stof en zou van de markt moeten worden gehaald”

De chocolade van Kinder, bekend van de kleine reepjes en suprise-eieren, bevat stoffen die 'waarschijnlijk kankerverwekkend' zijn. Dat concludeert de Duitse voedingswaakhond Foodwatch. De organisatie wil dan ook dat de chocolade van de markt wordt gehaald.

Foodwatch beweert dat de chocolade van Kinder en ook enkele andere producten gevaarlijke hoeveelheden aromatische koolwaterstoffen uit minerale oliën bevatten. Deze zogenaamde MOAH's ontstaan als olie wordt geraffineerd. De voedingswaakhond onderzocht twintig verschillende producten. Drie daarvan zouden een te hoog gehalte van de kankerverwekkende stof hebben.

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid heeft MOAH's omschreven als 'waarschijnlijk carcinogeen en mutageen'. Foodwatch schrijft op haar website: "We hebben de producenten van tevoren ingelicht over de testresultaten en gevraagd om de producten van de markt te halen. Dat hebben ze echter geweigerd."

Johannes Heeg van Foodwatch: "In plaats van dat ze het snoep uit de schappen halen, zeggen ze dat alles wat ze doen legaal is." Hij vervolgt: "Je ziet het niet, je proeft het niet, maar het zit er wel in. We raden af om deze producten te kopen, omdat het gehalte van de kankerverwekkende stof simpelweg onacceptabel is voor consumptie."

 

Bron(nen):   The Independent