Afvallen met 9 maaltijden per dag

Eet in plaats van drie maaltijden per dag, veel vaker kleinere hoeveelheden. Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat dit gezonder is. Het houdt onze bloedsuikerspiegel en energieniveau beter op peil. Maar willen we ook onze bloeddruk en cholesterol verlagen én gewicht verliezen, dan zouden we negen keer per dag moeten eten. Dit beweren experts. In een recent onderzoek van het Imperial College in Londen werd het dieet van meer dan 2.000 inwoners van het Verenigd Koninkrijk, Japan, China en de Verenigde Staten vergeleken. Alle deelnemers aten hetzelfde en namen evenveel calorieën tot zich. De helft van hen at minder dan zes keer per dag, terwijl de rest meer dan zes maaltijden tot zich nam. De bloeddruk van de mensen die 'slechts' drie keer per dag aten was een stuk hoger dan die van de frequente eters. Ook waren deze deelnemers een stuk zwaarder. Waarom meerdere kleinere maaltijden per dag gezondheidsvoordelen brengen is nog onduidelijk. Onderzoekers denken dat je op deze manier minder vetzuren opneemt, waardoor vet zich minder snel opbouwt in je aderen. Dat kan leiden tot een hoger cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk. Regelmatig eten voorkomt een plotselinge stijging van vetzuren, waardoor je lichaam deze efficiënter kan verwerken. Meerdere, kleinere maaltijden per dag zouden ook beter voor je stofwisseling zijn.

Bron(nen):   Daily Mail  Bron foto    

47 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Johan Slobbe

  Op Middenaarde is deze kennis ook nog niet overal doorgedrongen.

  Pippin: What about breakfast?
  Aragorn: You’ve already had it.
  Pippin: We’ve had one, yes. What about second breakfast?
  Merry: I don’t think he knows about second breakfast, Pip.
  Pippin: What about elevenses? Luncheon? Afternoon tea? Dinner? Supper? He knows about them, doesn’t he?
  Merry: I wouldn’t count on it.

 2. grasspriet

  Om je bloedsuiker stabiel te houden moet je van koolhydraten afblijven en hoofdzakelijk groente en rauwe zuivel eten en drinken.

  Door de hele dag (kh’s) te eten dwing je de alvleesklier de godsganze dag insuline te produceren. Insuline wordt ook wel het groeihormoon genoemd dus do the math.

Reacties niet toegestaan