Cruiseschip MS Veendam volgens Amerikanen te vies

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft MS Veendam, een cruiseschip van de Holland America Line, afgekeurd. Tijdens een inspectie werd een bruine vloeistof die over schone borden droop geconstateerd en ook zat er een vlieg op een buffet, zo meldt CNN. Verder waren er koelkasten en vaatwassers defect en lekte een ijsmachine bij een van de zwembaden. Ook droeg één van de koks een sik zonder haarnetje. De overheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) keurt twee keer per jaar cruiseschepen. De inspecteurs gebruiken een schaal van 100 punten. Als een schip lager dan 86 scoort, wordt het afgekeurd. De Veendam scoorde 77. Een woordvoerster van de CDC zegt dat het maar zelden voorkomt dat cruiseschepen niet door de keuring komen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. jan bosscher

    Een vlieg, o jee.

  2. brabantman

    Heb eens met mijn vrouw een cruise gemaakt met de Nieuw-Amsterdam van deze maatschappij. Er waren plekken in de (dure) hut die zeker 5 jaar niet schoongemaakt waren. Rondom het bed haren van decenia lang passagiers. Ik moet nog rillen als ik eraan denk. Dit is trouwens de maatschappij die ook z.g. buitenhutten regen meerprijs verkoopt met een patrijspoortje op 2.2o mtr. hoogte. Voor mensen die graag naar buiten kijken….

  3. marianne martens

    de ziekenhuizen en de verpleegtehuizen zijn nog veel erger, geeft toch niet!!!! met ouderen en zieken. Laat het CDC hier eens komen onderzoeken, zijn we gelijk een minder ontevreden volk of misschien moet er wel een grootschalig onderzoek komen naar de rol van de media ( maken vooral die onderbuik gevoelens zo luchtig los ) in deze, waarom we zo ontevreden zijn, zo narrig terwijl er zoveel moois is te genieten, van elkaar, de natuur ,kunst, literatuur, gedichten, huisdieren etc

Reacties niet toegestaan