Dit vertellen medewerkers van Fast Food restaurants
In de Verenigde Staten eet een groot deel van de bevolking elke dag bij Fast Food restaurants. Een trend die zo langzamerhand ook Nederland begint te veroveren. Wat is Fast Food? Mensen hebben er geen hoge verwachtingen van, als het maar warm is en lekker vet. Op de sociale nieuwssite Reddit vertellen medewerkers over wat je er vooral niet moet eten en waarom.
Subway: De Seafood Salad. Met 'Seafood' bedoelt Subway imitatiekrab en heel, heel veel mayonaise. Als je met extra mayo bestelt, krijg je mayo op de mayo.
Burger King: de Fish burger. De frieten worden in olie gebakken. Na twee dagen wordt de olie te donker maar wordt er wel een week lang de kip in gefrituurd. Daarna is de olie dan zo zwart als motorolie, goed genoeg om de vis in te frituren.
McDonald's: Chicken McNuggets. Een bak met gebakken nuggets was een tijdje blijven staan. Wat over bleef waren volgens en medewerker gesmolten McNuggets en een grote plas olie waarin nog net wat kippenstukjes vielen te ontdekken.
Pizza Hut: Pizza. Het deeg van de pizza wordt volgezogen met olie tijdens het bakken, in plantaardige olie.
McDonald's: McRib (in Nederland niet meer te krijgen). Zonder saus ziet hij eruit als een schoenzool.
mag ik een emmer?
Informatieloos stukje, voldoet niet aan het credo ‘minder lezen meer weten’.
Interessant had geweest: Fast Food = Zonder vezels, veel suiker. Waarbij de fructose (50% van de suiker) eetlust bevordert en het gebrek aan vezels de resorptie in de darmen verhoogt. Dit levert een explosie aan obesitas en suikerziekte. Gevolg is een onbetaalbare gezondheidszorg en veel persoonlijke leed. De politiek doet hier weinig aan, de belangen van de grote lobbygroepen liggen in vezelloze suikerrijke producten, en verkoop van heel veel medicijnen. Wat dacht u van gezond voedsel tegen een laag btw-tarief, versus ongezond voedsel tegen een hoog btw-tarief? Heel verstandig, maar het gaat niet gebeuren. Op naar de apotheek, het ziekenhuis en hogere eigen bijdragen.