Man raakt been kwijt na spinnenbeet

De Britse Andy Perry is zijn been kwijtgeraakt nadat hij werd gebeten door een spin.

Perry werd al in 2015 net boven zijn sok gebeten door een zwarte weduwe. De laatste jaren zijn er veel meer van dit soort spinnen in Groot-Brittannië en is dus ook het aantal beten sterk toegenomen. Maar nooit eerder waren de gevolgen zo ernstig als voor Perry.

De 46-jarige tuinarchitect voelde zich enkele uren na de beet ziek worden. Hij moest braken en kreeg zware rugpijn. In het ziekenhuis bleek dat hij nierfalen had en een bloedvergiftiging. Met antibiotica kwam hij er weer bovenop, maar hij kreeg wel last van lymf-oedeem aan zijn been. In de maanden daarna bleef zijn been opzwellen, zelfs zo erg dat zijn huid barstte en er zweren en blaren ontstonden.

Hij kon niets meer met zijn been en leed helse pijnen. Daarom kon Perry niet anders dan besluiten tot een amputatie boven de knie. Pas in maart vond hij een dokter die de operatie wilde uitvoeren. “Er was gewoon geen chirurg in de buurt die het wou aanraken”, zegt hij. “Uiteindelijk moest ik tegen mijn huisarts dreigen zelf mijn been af te zagen met een kettingzaag omdat ik zo wanhopig werd.”

Voorlopig is hij gebonden aan een rolstoel, maar Perry kijkt uit naar een prothese.

Bron(nen):   HLN