Moeder redt haar ongeboren kind door 7 liter water per dag te drinken

Al na achttien weken braken de vliezen van de Britse Cally Hibberts. De artsen vertelden haar dat ze een miskraam zou krijgen. Slechts tien procent van de baby’s zou het overleven.

Toch ging Hibberts ervoor en dronk ze zeven liter water per dag om het verloren vocht te compenseren. Tien weken later werd haar zoon geboren. Leo woog slechts 0,73 kilo, maar hij leefde. “Leo is onze waterbaby. Ik weet zeker dat het water dat ik gedronken heb, hem gered heeft en hem geholpen heeft te overleven tot hij sterk genoeg was om geboren te worden. Ik kon de zwangerschap niet beëindigen terwijl zijn hartje nog klopte”, zegt de vrouw. Ze vindt het vreemd dat de artsen niet met het advies kwamen. “Het verbaasde me enorm dat de dokters me gezegd hadden dat er niets was wat ze konden doen en dat uiteindelijk zoiets simpels als dit zijn leven gered heeft.”

“Het is een echt dilemma wanneer het water al zo vroeg in de zwangerschap breekt”, zegt dokter Carol Cooper in de Britse media. “Slechts tien procent van de baby’s die na 18 weken zwangerschap geboren worden, overleeft dat. Het is cruciaal dat de moeder veel rust en oplet voor infecties. Veel drinken voorkomt uitdroging en kan helpen infecties tegen te gaan. Er is bewijs dat extra vocht het verlies aan vruchtwater kan tegengaan en de baby kan helpen met overleven. Wanneer een baby inderdaad levend geboren wordt, zoals Leo, zijn longproblemen vaak aan de orde, aangezien het vruchtwater een groot aandeel heeft in het ontwikkelen van de longen.”

Maar de jongen heeft het gered. Nu, een paar maanden voor hij twee wordt, is hij volledig gezond verklaard.

 

Bron(nen):   HLN