Mensen met een allergie nemen leuke grap over ijsblokjes ernstig op

Op veel gevoel voor humor kun je mensen met een allergie niet betrappen. Een bakkerij in Raalte bedacht een geintje door een bak met ijsklontjes in de vitrine te plaatsen met de tekst: ‘Nieuw: ijs zonder suiker, glutenvrij, lactosevrij en zonder calorieën’.

Maar dat was tegen het zere been van een aantal mensen met een allergie. Onder het bericht verschenen tientallen boze reacties. “Dit is een enorme belediging”, vindt onder meer Kim uit Raalte. Gelukkig waren er ook die zichzelf niet zo serieus namen en er wel om konden lachen. “Veel mensen kunnen de humor er wel van inzien,” aldus Femke Wieme namens Stichting Voedselallergie.

Toch waren er zoveel heftige, negatieve reacties dat de bakkerij de bak met ijsklontjes na een uur uit de vitrine heeft gehaald. “Het was bedoeld met een knipoog, maar dit gaan we niet nog een keer doen”, zegt eigenaresse José Jorink. Ze zegt dat de grap vooral was bestemd voor klanten die vragen om suiker- en vetvrij ijs om niet dik van te worden. “Dat horen we heel vaak en daarom heb ik dit bedacht.”

De grap van Bakkerij Jorink: ijsklontjes als alternatief voor mensen die niet tegen gewoon ijs kunnen.

 

Bron(nen):   De Stentor