Hasj en wiet waarschijnlijk goed voor je hersenen

Van de gemiddelde regelmatige hasjgebruiker zou je niet zeggen dat je van hasj slimmer wordt. Je wordt van zeer regelmatig gebruik een beetje sloom. Maar het lijkt er op dat THC, de werkzame stof in hasj de veroudering van en in je hersenen tegengaat, bericht Time. Er zijn zelfs dierproeven waarin de hersenen van de proefdieren weer jonger werden. Misschien voorkomt hasj dus ook Alzheimer. Het onderzoek gaat voort.

Bron(nen):   Time      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Stanislawsympatico

  Tsja,

  Ik ken regelmatige gebruikers die als zij naar de supermarkt gaan, aldaar alweer vergeten zijn wat ze wilde verkopen. Maar gelukkig krijgen ze geen alzheimer!

 2. jantje uitnederland

  Van de week las ik nog dat ‘slimmere’ jongeren vaker hash en wiet roken. Als ze daar bij het onderzoek geen rekening mee hebben gehouden, dan is het onderzoek waardeloos.

 3. Cor Post

  “aldaar alweer vergeten zijn wat ze wilde verkopen”

  Kopen bedoel je 🙂
  Ook al teveel gerookt lijkt het op 😉

 4. VOC Nederland

  En wat doet onze overheid? Het percentage in thc maximeren, terwijl elke vorm van teelt verboden blijft. Bezopen…

 5. hanspy

  In alle oude culturen waar wij nu in grote getalen naar toe reizen werd in het verleden veel drugs zoals Cannabis , Coke ea gebruikt. Als het slecht was waarom hebben ze dan zulke mooie en vaak grootse dingen gepresteerd? Bovendien veel knappe koppen uit onze tijd zijn en waren blowers. Oppenheimer en Einstein als voorbeeld. En zo zijn er velen.Bovendien hoe slecht is blowen nu eigenlijk?Is het waard om miljoenen tot miljarden te verspelen in een strijd die nooit te winnen is?

Reacties niet toegestaan