Britse vrouw heeft 28 jaar lang een contactlens in haar oog

Al een half jaar liep een Britse vrouw rond met een zwelling bij haar oog en een hangend ooglid. Een bezoekje aan de oogarts bracht de oorzaak al snel aan het licht: ze bleek een contactlens in haar ooglid te hebben.

In eerste instantie dacht de chirurg, die een MRI-scan maakte, dat de 42-jarige vrouw last had van een cyste. Pas tijdens de operatie kwam hij erachter dat het vlekje op de foto geen cyste was maar een harde contactlens. De lens zat ingekapseld in het zachte weefsel van het ooglid en was nauwelijks beschadigd.

De Britse had nooit problemen met haar ogen en bezocht regelmatig een oogarts. Ze kon zich ook niet herinneren ooit een lens te zijn kwijtgeraakt. Haar moeder weet echter nog wel dat ze op haar veertiende tijdens een partijtje badminton een shuttle in haar oog kreeg.

Volgens de arts die ze toen bezochten was er niets aan de hand en ze dachten dat de lens gewoon op de grond was gevallen. Maar hij bleek 28 jaar lang in haar oog te hebben gezeten zonder dat ze er iets van merkte.

Bron(nen):   RTL Nieuws